Volkswagen prijal Thomasa Sedrana na miesto šéfa pre stratégiu

NETKY.SK • 26 Október 2015, 15:07 • 2 min
Volkswagen prijal Thomasa Sedrana na miesto šéfa pre stratégiu

WOLFSBURG - Nemecký automobilový koncern Volkswagen (VW) prijal Thomasa Sedrana, experta na reštrukturalizáciu, na miesto šéfa pre stratégiu celej skupiny VW. Sedran je tak ďalším externým odborníkom, ktorý má automobilke pomôcť prekonať emisný škandál. Informovala o tom agentúra Bloomberg.

slovakia

left justify in out

Sedran (51) je bývalým riaditeľom európskej dcéry amerického koncernu General Motors (GM), automobilky Opel, a do novej funkcie vo VW nastúpi 1. novembra.

 

V roku 2012 sa Sedran stal šéfom stratégie Opela a dočasne zastával aj funkciu generálneho riaditeľa automobilky so sídlom v nemeckom Rüsselsheim po náhlom odchode Karla-Friedricha Stracka z tohto postu.

 

Sedran sa v roku 2013 stal v rámci Európy prezidentom pre ďalšie značky koncernu GM: Chevrolet a Cadillac.

Automobilku VW tvrdo zasiahol emisný škandál. Americká Agentúra na ochranu životného prostredia (EPA) totiž minulý mesiac oznámila, že nemecký VW namontoval do vyše 480.000 dieselových áut v Spojených štátoch softvér, ktorý počas testovania umožňoval zamaskovať skutočné hodnoty oxidov dusíka. Volkswagen neskôr priznal, že po celom svete jazdí zhruba 11 miliónov áut s takýmto softvérom. Automobilka vymenila vedenie firmy a pripravuje sa na masové zvolávanie áut a "lavínu" žalôb po celom svete. Emisný škandál Volkswagenu sa môže stať najdrahším v histórii automobilového priemyslu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies