Volkswagen plánuje vozidlo pre rozvojové krajiny s cenou pod 8-tisíc

NETKY.SK • 16 September 2013, 12:43 • 2 min
Volkswagen plánuje vozidlo pre rozvojové krajiny s cenou pod 8-tisíc

FRANKFURT NAD MOHANOM - Koncern Volkswagen (VW) pokračuje v posudzovaní zámeru vyrábať lacné osobné auto pre rozvojové trhy.

slovakia

left justify in out

DPA sa odvoláva na vyjadrenie manažéra VW Hansa Demanta, ktorý vo Frankfurte nad Mohanom na medzinárodnej automobilovej výstave IAA novinárom povedal, že lacné auto by mohlo prísť na čínsky trh v roku 2016. Potom bude na rade India. VW doteraz nemá vo výrobnom sortimente nijaké osobné auto, ktoré by stálo menej ako 8000 eur. V cenovej skupine pod uvedenou sumou sa nachádza s niektorými modelmi len rumunská dcéra Renaultu Dacia a japonská automobilka Suzuki.

Lacné auto však nebude so značkou Volkswagenu a nebude sa predávať v Európe. Vedenie koncernu nechce totiž zničiť svoje základné značky VW a Škoda.

Bývalý šéf Opela vedie skupinu projektantov, ktorá posudzuje riziká vstupu VW do segmentu lacných áut. Konečné rozhodnutie by sa malo prijať ešte pred koncom tohto roku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies