Volkswagen plánuje lacnú značku, v Európe sa však predávať nebude

NETKY.SK • 20 Marec 2014, 15:23 • 2 min
Volkswagen plánuje lacnú značku, v Európe sa však predávať nebude

WOLFSBURG - Volkswagen chce ročne predávať pol milióna vozidiel zo svojho plánovaného lacného modelu. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Ako dnes uviedol nemecký Manager Magazin s odvolaním sa na vedenie koncernu, predstavenstvo by v najbližších týždňoch malo dať lacnému autu zelenú a v lete by o projekte mohla rozhodovať dozorná rada. Hovorca Volskwagenu odmietol správu komentovať. Šéf koncernu Martin Winterkorn však minulý týždeň pri predkladaní bilancie uviedol, že automobilka je pri projekte lacného auta "tesne pred cieľovou rovinkou". Posledné kroky sú však najťažšie, dodal.

 

Manager Magazin tvrdí, že lacné autá sa majú predávať pod novou, trinástou značkou koncernu a ich maximálna cena má predstavovať 7500 eur. Ich predaj sa má začať koncom roka 2016 začiatkom roka 2017 v Číne, kde Volkswagen bude vozidlá vyrábať v spolupráci s lokálnymi partnermi. Neskôr sa môžu dostať na indický trh alebo do krajín juhovýchodnej Ázie.

 

V cenovej triede pod 8000 eur sa aktuálne darí rumunskej dcére Renaultu, Dacii, alebo japonskej automobilke Suzuki. Volkswagen však na rozdiel od konkurencie nechce svoje lacné auto predávať na európskom trhu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies