Volkswagen oneskorí zvolávanie 160-tisíc áut značiek Passat a Škoda

NETKY.SK • 12 Apríl 2016, 10:07 • 2 min
Volkswagen oneskorí zvolávanie 160-tisíc áut značiek Passat a Škoda

HAMBURG - Nemecká automobilka Volkswagen (VW) zvolá v Európe na opravu 160 tisíc vozidiel značky Passat a Škoda s miernym oneskorením.

slovakia

left justify in out

Dôvodom je, že aktualizácia softvéru, ktorá mala vyriešiť problém s falšovaním emisných testov, nefunguje. Skupina o tom informovala v pondelok. Kontrola spolkového úradu pre automobilovú dopravu konštatovala, že spotreba pohonných hmôt sa pri niektorých vozidlách s dvojlitrovým naftovým motorom po nasadení aktualizovaného softvéru ešte zvýšila, uviedol hovorca firmy.

 

"Musíme sa opäť vrátiť k práci na softvéri," povedal hovorca a dodal, že problém sa týka 160 tis. áut značky VW Passat a Škoda Superb. Ako ďalej uviedol, zvolávanie 90 tis. modelov Audi A4, A5, Q5 a Seat Exeo s dvojlitrovými motormi už začalo.

 

Najväčšia európska automobilová skupina vlani priznala, že celosvetovo do zhruba 11 mil. áut inštalovala softvér umožňujúci skresľovať skutočný objem emisií vypúšťaných z naftových motorov. V samotnom Nemecku musí do konca roka zvolať na opravu zhruba 2,5 mil. áut.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies