Volkswagen bude vyrábať svoj prvý elektromobil na Slovensku

NETKY.SK • 2 Marec 2012, 11:11 • 2 min
Volkswagen bude vyrábať svoj prvý elektromobil na Slovensku

Volkswagen bude vyrábať svoj prvý elektromobil na Slovensku - Doprava Nemecká automobilka Volkswagen (VW) zverila výrobu svojho prvého elektromobilu Slovensku. no, budeme vyrábať aj elektrický variant modelu up!

slovakia

left justify in out

img

Nemecká automobilka Volkswagen (VW) zverila výrobu svojho prvého elektromobilu Slovensku. "Áno, budeme vyrábať aj elektrický variant modelu up!, teda e-up!," potvrdil v rozhovore pre Hospodárske noviny (HN) nový šéf Volkswagenu Slovakia Albrecht Reimold.
      V súčasnosti bratislavský závod VW vyrába ako jediný luxusné SUV modely Volkswagen Touareg, Audi Q7, karosérie Porsche Cayenne a nedávno sa tu spustila aj výroba malých rodinných vozidiel radu New Small Family, kam patrí aj up!.
      Samotný fakt, že up!-y sa už na Slovensku vyrábajú, však za rozhodnutím Nemcov nestál. "Bratislava má bohaté skúsenosti s elektromobilitou vďaka modelu Touareg Hybrid," vysvetlil Reimold.
      Vďaka výrobe malých rodinných áut už VW prijal viac ako 2000 ľudí. Podľa Reimolda bude firma v prijímaní pokračovať, bližšie to však nekonkretizoval. E-up! bude na trh uvedený v roku 2013, pričom sa v tomto roku tiež začne vyrábať, dodávajú HN.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies