Vodný mlyn vo Veľkých Teriakovciach opäť voňal slivkami

NETKY.SK • 21 September 2014, 14:55 • 2 min
Vodný mlyn vo Veľkých Teriakovciach opäť voňal slivkami

VEĽKÉ TERIAKOVCE - Slivky dominovali v sobotu 20. septembra v mlyne v obci Veľké Teriakovce v okrese Rimavská Sobota.

slovakia

left justify in out

Ako pre TASR povedala spoluorganizátorka Slivkových hodov Miroslava Vargová z Občianskeho združenia Ozveny, po druhý raz sa týmto spôsobom snažia spropagovať toto ovocie, ktoré je charakteristické pre tento región. 
     

V areáli bývalého vodného mlyna pripravovali slivky na sladko i na slano. Ochutnávali sa aj v tekutej forme ako produkt regionálnych páleníc. "Slivky sú charakteristické pre tento región, zároveň sa snažíme ukázať, čo všetko sa z nich dá vyrobiť. Návštevníci mohli ochutnať koláče, pirohy, ale aj slivky v slanine. Tohtoročná úroda sliviek však bola veľmi slabá a celé podujatie sa podarilo iba vďaka našim dobrovoľníkom. Bez nich by to nešlo a vďaka nim na hodoch nič nechýbalo," povedala spoluorganizátorka podujatia Henrieta Struhárová. 
     

Napriek tradíciám je ovocinárstvo v Malohonte na ústupe. Čoraz viac ľudí dáva prednosť hotovým výrobkom z obchodov. "Niektorí sú veľmi pohodlní, zvykli si kupovať hotové veci bez námahy. Postupne sa však objavujú ďalší, ktorí vyhľadávajú tradičné chute, postupy a recepty. Na hodoch im približujeme produkty, ktoré sú čerstvé, chutné a zdravé. S týmto podujatím sme začali vlani, pretože bola veľmi dobrá úroda sliviek. Keďže sa konali po prvý raz, návštevníkov bolo menej. Tento rok je to naopak. Sliviek bolo málo, ale čo nás veľmi teší, návštevníkov bolo skutočne veľa," dodala Vargová. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies