Vodiči nákladných áut dorazia na Veľkú noc k rodinám

NETKY.SK • 5 Apríl 2012, 06:51 • 2 min
Vodiči nákladných áut dorazia na Veľkú noc k rodinám

Vodiči nákladných áut dorazia na Veľkú noc k rodinám - Doprava Na piatok 6. apríla toho roka (prvý deň veľkonočných sviatkov) Prezídium Policajného zboru povoľuje všeobecnú výnimku pre všetky nákladné vozidlá z § 39 odsek 1 zákona o cestnej premávke.

slovakia

left justify in out

img

Na piatok 6. apríla toho roka (prvý deň veľkonočných sviatkov) Prezídium Policajného zboru povoľuje všeobecnú výnimku pre všetky nákladné vozidlá z § 39 odsek 1 zákona o cestnej premávke.

 

Výnimka platí pre všetky nákladné vozidlá na diaľniciach, rýchlostných cestách, cestách I. triedy a na cestách pre medzinárodnú premávku, prichádzajúce na územie Slovenskej republiky z niektorých zo susedných štátov, ktorých cieľ cesty (napríklad stanovište vozidla alebo miesto vykládky) je na území Slovenskej republiky.

 

Podľa zákona majú nákladné vozidlá v dni pracovného pokoja zákaz jazdy na určených cestách. Takým dňom je aj Veľký piatok. Niektorí vodiči nákladnej dopravy sa na Veľký piatok vracajú k rodinám po namáhavej práci počas týždňov strávených na cestách mimo domova. Každý by však rád strávil sviatky v kruhu svojich blízkych a rodiny. Prezídium Policajného zboru preto posúdilo dôvody uvádzané v žiadosti Združenia cestných dopravcov Slovenskej republiky o vydanie povolenia všeobecnej výnimky (podľa § 140 ods. 3 zákona o cestnej premávke) a výnimku vydalo.

Zdroj: PPZ SR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies