Vodca republikánov kritizoval klimatickú dohodu s Čínou

NETKY.SK • 12 November 2014, 18:44 • 2 min
Vodca republikánov kritizoval klimatickú dohodu s Čínou

WASHINGTON - Vodca republikánov v Senáte Spojených štátov Mitch McConnell kritizoval dnes dohodu znižovaní emisií skleníkových plynov, ktorú s Čínou uzavrel prezident Barack Obama. McConnell podľa agentúry Reuters uviedol, že na základe tejto dohody nemusí Čína najbližších 16 rokov urobiť nič, čím by k zníženiu emisií prispela.

slovakia

left justify in out

"Problém spočíva v tom, že prezident aj naďalej vysiela signály, že vonkoncom nemá v úmysle niečo riešiť," povedal dnes novinárom McConnell, senátor za štát Kentucky. 
     

"Mňa dohoda, ktorú počas svojej cesty uzavrel s Číňanmi, nesmierne znepokojila. Ak tej dohode dobre rozumiem, tak Číňania nebudú musieť nasledujúcich 16 rokov robiť vôbec nič, zatiaľ čo v mojom štáte, ale aj v iných štátoch Únie, spôsobia tieto emisné limity hotovú spúšť," povedal ďalej McConnell.
     

Spojené štáty a Čína sa dnes v Pekingu dohodli na nových obmedzeniach emisií skleníkových plynov, ktoré vstúpia do platnosti v roku 2025.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies