Vodca Islamského štátu: Budeme bojovať do posledného muža!

NETKY.SK • 13 November 2014, 18:01 • 2 min
Vodca Islamského štátu: Budeme bojovať do posledného muža!

BEJRÚT - Vodca extrémistickej organizácie Islamský štát (IS) abú Bakr Baghdádí vyhlásil, že členovia jeho skupiny sú odhodlaní bojovať do posledného muža.

slovakia

left justify in out

Vyjadrenia vodcu militantnej skupiny sa objavili dnes na zvukovej nahrávke, jeho prvej odvtedy, čo aliancia pod vedením Spojených štátov začala podnikať nálety zacielené proti organizácii IS v Iraku a Sýrii.
     

V audiovyhlásení zverejnenom na sociálnych sieťach Baghdádí povedal, že jeho bojovníci "nikdy neprestanú bojovať, dokonca ani vtedy nie, ak zostane jediný ich vojak".
     

Islamský štát má v pláne rozšíriť sa aj do ďalších krajín okrem Iraku a Sýrie, vyhlásil vodca na nahrávke. "Ó moslimovia, máme pre vás dobrú správu: oznamujeme rozšírenie Islamského štátu na nové územia - územia al-Haramajnu (Saudskej Arábie) a Jemenu..., Egypta, Líbye a Alžírska," uviedol Badhdádí, ktorého citovala agentúra DPA.
     

Nahrávka sa zdá byť autentická a hlas vodcu IS sa zhoduje s predchádzajúcimi nahrávkami zverejnenými militantnou organizáciou, napísala tlačová agentúra AP. 
     

Autentickosť záznamu ale nebolo možné bezprostredne overiť z nezávislých zdrojov. 
     

Vyhlásenie Baghdádího sa objavilo po fámach, že bol pri náletoch zranený. Nie je jasné, či nahrávka vznikla pred incidentom alebo po ňom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies