Vo vranovskom priemyselnom parku by mohlo vzniknúť 100 pracovných miest

NETKY.SK • 8 August 2016, 14:02 • 2 min
Vo vranovskom priemyselnom parku by mohlo vzniknúť 100 pracovných miest

VRANOV NAD TOPĽOU – Mesto Vranov nad Topľou rokovalo v uplynulých dňoch so strojárskou firmou, ktorá by mohla v priemyselnom parku zamestnať až 100 ľudí. Pre TASR to uviedol vranovský primátor Ján Ragan.

slovakia

left justify in out

„Pri týchto väčších firmách, ktoré uvažujú nad vytvorením stovky pracovných miest, je väčšinou podmienka, že sa budú uchádzať o štátnu pomoc,“ dodal s tým, že aj príchod tejto firmy do priemyselného parku závisí práve od tohto predpokladu.

 

Záujmom mesta je, aby sa poskytnutím štátnej pomoci zaoberala vláda. Podľa slov primátora možno práve jej výjazdové zasadnutie, ktoré sa má vo Vranove nad Topľou uskutočniť koncom augusta, môže pomôcť k tomu, aby takáto firma získala tzv. investičné stimuly, čo by viedlo k rozhodnutiu, aby investovala do výroby práve vo vranovskom priemyselnom parku.

 

Podľa vyjadrení zástupcov spoločnosti, v prípade, ak by bola štátna pomoc poskytnutá, so stavebnými prácami by sa začalo už v tomto roku. „Predpokladám, že pri schvaľovaní akčného plánu a pri výjazdovom rokovaní vlády sa bude rozprávať už aj o akú firmu ide, aké má podmienky a o bližšom zámere výroby,“ uviedol primátor s tým, že s firmou zaoberajúcou sa obrábaním kovov za studena rokovali o rozlohe približne pol hektára.

 

V záujme mestského zastupiteľstva je podľa slov primátora najmä to, aký dopad na životné prostredie bude mať produkcia. „Pri rokovaniach sa rozprávame o všetkých týchto veciach. Investor sa zaujíma hlavne o konkrétnu sumu, ktorá bude predstavovať nájom, aké služby a benefity v tom bude mať zahrnuté a aká je pracovná sila v meste a okolí,“ dodal.

 

Priemyselný park vo Vranove nad Topľou bol vybudovaný približne pred šiestimi rokmi. „Je to zelený priemyselný park, to znamená, že tam nie sú žiadne budovy, ale sú tam k dispozícii všetky siete, a teda voda, plyn, elektrina, osvetlenie. Sú tam komunikácie, parkoviská a oplotenie. Park je pripravený na to, aby si tam firmy mohli vybudovať priestory a zamestnať ľudí,“ vysvetlil Ragan.

 

Momentálne je priemyselný park prázdny. Rokovaní bolo podľa slov primátora v uplynulých rokoch viac ako 100. „Boli to firmy od počtu zamestnancov 20 až po 500,“ spomenul s tým, že výrobné spoločnosti absolvujú takýchto rokovaní niekoľko nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí, aby si mohli porovnať podmienky. „Naším výrazným hendikepom je to, že sme pomerne ďaleko od diaľnic, hlavného mesta i od väčších miest a univerzít,“ dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies