Vo vraku lode Costa Concordia sa našli ďalšie pozostatky

NETKY.SK • 7 August 2014, 06:48 • 2 min
Vo vraku lode Costa Concordia sa našli ďalšie pozostatky

RÍM - Vo vraku stroskotanej talianskej výletnej lode Costa Concordia, ktorú momentálne rozoberajú v janovskom prístave, sa našli kostrové pozostatky neidentifikovaného človeka.

slovakia

left justify in out

Zatiaľ nie je jasné, či pozostatky patria indickému čašníkovi Russelovi Rebellovi, ktorý je jedinou stále nezvestnou osobou od katastrofy. Rebello je jedným z 32 ľudí, ktorí 13. januára 2012 zahynuli pri stroskotaní a prevrhnutí sa lode neďaleko ostrova Giglio, ležiacom v Tyrrhenskom mori.
      

Pátranie po jeho telesných ostatkoch sa obnovilo po tom, ako Costu Concordiu v júli odtiahli na rozmontovanie do Janova. Úrady však poukazujú na skutočnosť, že kostrové nálezy môžu patriť aj talianskej pasažierke Marii Grazii Trecarichiovej, ktorej čiastočné ostatky objavili pred niekoľkými mesiacmi.
      

Rozobratie lode na šrot by malo trvať dva roky a poskytne prácu takmer tisícke ľudí. Zhruba 40.000-50.000 ton ocele z vraku by sa malo recyklovať. Proces likvidácie má celkovo stáť vyše miliardu dolárov, čo by mali uhradiť poistné spoločnosti.
     

V Toskánsku pokračuje súd s kapitánom Francescom Schettinom, obvineným zo zabitia z nedbalosti, zavinenia stroskotania lode a z jej predčasného opustenia pred ukončením evakuácie.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies