Vo Veľkej Británii si od novembra priplatíte viac za poistenie

NETKY.SK • 6 November 2015, 16:00 • 2 min
Vo Veľkej Británii si od novembra priplatíte viac za poistenie

LONDÝN – Vo Veľkej Británii sa od 1. novembra zvýšila daň z poistenia, čo znamená, že majitelia motorových vozidiel môžu zaplatiť za poistenie viac až o 42 libier ročne.

slovakia

left justify in out

Zvýšenie tzv. Insurance Premium Tax (IPT) zo šiestich na 9,5% nadobudlo účinnosť 1. novembra 2015 a prejaví sa na zvýšenom poistnom. Zvýšenie sa bude vzťahovať ako na nové zmluvy, tak aj na obnovenie už existujúcich.

Motoristi po novom zaplatia v priemere o 13 libier ročne viac, avšak vodiči do 22 rokov si priplatia až 42 libier. Vodiči v Londýne budú musieť z vačku vytiahnuť v priemere o 31 libier viac.

Kancelár George Osborne to oznámil ešte v júli vo svojom letnom rozpočte spolu so svojimi plánmi znížiť daňové úľavy.

Náklady na nové poistenie by ste si mohli o niečo znížiť zmenou poisťovne. Stojí za to porovnať si ponuku konkurencie, keďže každá jedna z nich si chce niečím prilákať nových klientov.

 

Samozrejme zvýšenie sadzby IPT sa dotkne aj ďalších produktov ako poistenie domácich miláčikov, domácností či súkromného zdravotného poistenia. Nebude sa však vzťahovať na cestovné poistenie, ktoré malo vyššiu sadzbu už aj predtým.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies