Vo veku 94 rokov zomrel Jack Taylor, zakladateľ požičovne áut Enterprise

NETKY.SK • 3 Júl 2016, 10:18 • 2 min
Vo veku 94 rokov zomrel Jack Taylor, zakladateľ požičovne áut Enterprise

ST.LOUIS - Americký podnikateľ a miliardár Jack Taylor, zakladateľ požičovne áut Enterprise, zomrel dnes po krátkej chorobe vo veku 94 rokov. Informuje o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

V roku 1957, keď bol zamestnaný ako predajca v zastúpení firmy Cadillac v St. Louis, založil spoločnosť Executive Leasing, ktorá prenajímala autá. Firma sa rozrastala, premenovala sa na Enterprise a od konkurencie sa líšila tým, že umožňovala klientom, aby si autá vyzdvihovali alebo ich odovzdávali na letiskách.

 

Magazín Forbes odhadol, že Taylorov majetok dosahuje 5,3 miliardy dolárov, čo ho zaradilo na 248. miesto rebríčka najbohatších ľudí sveta.

 

Od roku 1982 Taylorova spoločnosť darovala viac ako 860 miliónov dolárov rôznym organizáciám vrátane Washingtonovej univerzity v St. Louis a miestnemu symfonickému orchestru.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies