Americká polícia zadržala ženu, ktorá do Bieleho domu poslala list s ricínom

NETKY.SK • 21 September 2020, 19:04 • 2 min
Americká polícia zadržala ženu, ktorá do Bieleho domu poslala list s ricínom

WASHINGTON – Ženu podozrivú zo zaslania obálky obsahujúcej jedovatý ricín do Bieleho domu zatkli na hranici medzi americkým štátom New York a Kanadou.

slovakia

left justify in out

S odvolaním sa na bezpečnostné zdroje o tom v nedeľu informovali americké médiá. Podľa spravodajskej televízie CNN sa žena pokúsila prekročiť americkú hranicu, pričom bola ozbrojená. Pri osobnej prehliadke u nej našli príslušníci polície zbraň.

 

img

 

Žena skončila vo väzbe

Do väzby ju vzali agenti amerického colného a hraničného úradu. Aktuálne sa čaká, kým proti nej vznesú oficiálne obvinenie. Napísala agentúra Associated Press (AP). Kanadská polícia informovala, že list s ricínom adresovaný Bielemu domu, prišiel do USA z Kanady. 

 

Súvisiaci článok: Biely dom zachytil podozrivú zásielku, ktorá obsahovala veľmi silný jed

 

Obálku zachytili bezpečnostné zložky vo vládnom úrade, ktoré preverujú prijatú poštu adresovanú Bielemu domu a prezidentovi Donaldovi Trumpovi.

 

img

 

Nejde o prvý prípad s jedom v liste

Predbežné vyšetrovanie ukázalo pozitívny test zásielky na ricín, teda veľmi silný jed, ktorý sa prirodzene nachádza v ricínových bôboch a môže byť smrteľný už vo veľmi malých dávkach.

 

Listy s ricínom už v roku 2013 zaslali vtedajšiemu americkému prezidentovi Barackovi Obamovi a starostovi New Yorku Michaelovi Bloombergovi.

 

img

 

Celú poštu pre Biely dom podľa CNN medzičasom triedia a kontrolujú na inom mieste, kým sa dostane do sídla prezidenta USA.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies