Amazon plánuje zrušiť viac ako 18.000 pracovných miest

NETKY.SK • 5 Január 2023, 09:00 • 2 min
Amazon plánuje zrušiť viac ako 18.000 pracovných miest

SEATTLE - Americký internetový obchod Amazon oznámil, že zruší viac ako 18.000 pracovných miest. Odôvodnil to "neistotou v ekonomike" a tiež skutočnosťou, že počas pandémie ochorenia COVID-19 "rýchlo najímal" nových ľudí. TASR o tom informuje na základe správ DPA a AFP.

slovakia

left justify in out

Prepúšťanie tak bude oveľa rozsiahlejšie, ako Amazon pôvodne plánoval. Spoločnosť vlani v novembri oznámila, že zruší 10.000 pracovných miest v rámci znižovania nákladov. Generálny riaditeľ Amazonu Andy Jassy v stredu (4. 1.) večer však v príspevku na blogu uviedol, že internetový gigant nakoniec zruší vyše 18.000 pozícií. Vedenie si podľa Jassyho uvedomuje, že prepúšťanie ľudí tvrdo zasiahne. Pracuje preto na ich podpore a poskytne im balíčky, ktoré zahŕňajú odstupné, prechodné dávky zdravotného poistenia a externú podporu pri sprostredkovaní nového zamestnania. Časť z redukcie pracovných miest bude aj v Európe a dotknutí pracovníci budú informovaní od 18. januára, povedal Jassy. Dodal, že toto náhle oznámenie urobil preto, že "jeden z našich spoluhráčov tieto informácie prezradil externe". Maloobchodný predajca počas pandémie skutočne najal veľa ľudí, aby uspokojil explóziu dopytu počas blokád a obmedzenia pohybu. V období medzi začiatkom roka 2020 a začiatkom roka 2022 tak zdvojnásobil počet svojich globálnych zamestnancov. Skupina mala podľa AFP na konci septembra 2022 až 1,54 milióna zamestnancov po celom svete, a to bez sezónnych pracovníkov, ktorých najíma v najrušnejšom období roka, vianočných nákupov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona