Vo švédskom utečeneckom tábore dobodali ďalšieho utečenca, zadržali troch podozrivých

NETKY.SK • 4 Marec 2016, 14:29 • 2 min
Vo švédskom utečeneckom tábore dobodali ďalšieho utečenca, zadržali troch podozrivých

ŠTOKHOLM - Švédska polícia dnes informovala o úmrtí žiadateľa o azyl, ktorý podľahol bodným zraneniam v utečeneckom stredisku v strednej časti krajiny. Napísala dnes agentúra AP s tým, že v prípade zadržali troch podozrivých, rovnako žiadateľov o azyl.

slovakia

left justify in out

Hovorca polície Stefan Wikberg uviedol, že vyšetrovatelia nateraz motív tohto činu neodhalili. K incidentu došlo krátko pred svitaním v zariadení pre žiadateľov o azyl severne od Lindesbergu približne 200 kilometrov od Štokholmu.


Zo smrteľného bodnutia nemenovaného štyridsiatnika je podozrivá trojica mladších útočníkov. Štátnu príslušnosť obete ani podozrivých zatiaľ nezverejnili. Švédske úrady zaznamenali od začiatku tohto kalendárneho roka najmenej tri prípady vrážd v utečeneckých táboroch. Zmienené prípady spolu pravdepodobne nesúvisia. Švédsko prijalo najvyšší počet imigrantov na obyvateľa v Európe, dodáva AP.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies