Vo Fukušime objavili novú oblasť s vysokou radiáciou

NETKY.SK • 2 September 2013, 17:51 • 2 min
Vo Fukušime objavili novú oblasť s vysokou radiáciou

TOKIO - Kontrolná hliadka objavila dnes v zničenej jadrovej elektrárni Fukušima novú oblasť s vysokou radiáciou, ktorá sa nachádza neďaleko nádrží využívaných na skladovanie kontaminovanej vody. Vo svojom vyhlásení to oznámila spoločnosť Tokyo Electric Power (TEPCO), prevádzkovateľ zničenej jadrovej elektrárne vo Fukušime, uviedla agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Najnovšie odhalenie prišlo len deň pred tým, ako sa japonská vláda chystá oznámiť nové opatrenia na riešenie dlhodobých problémov s únikmi rádioaktívnej vody vo Fukušime. Vláda chce zároveň skritizovať vedenie spoločnosti TEPCO za jej nedostatočnú reakciu na najhoršiu jadrovú katastrofu od havárie Černobyľu.

Spoločnosť TEPCO vo svojom vyhlásení oznámila, že v pôde neďaleko nádrže na kontaminovanú vodu objavila radiáciu prekračujúcu 100 milisievertov za hodinu. Najnovšie problémové miesto sa nachádza v inej oblasti ako nádrž, z ktorej v auguste uniklo 300 ton rádioaktívnej vody. 

Spoločnosť TEPCO vo svojom vyhlásení uviedla, že v okolí najnovšie objavenej oblasti s vysokou radiáciou sa nenašli žiadne stopy po úniku vody. Spoločnosť nemohla poskytnúť presné výsledky meraní radiácie, pretože jej kontrolóri boli vybavení prístrojmi, ktoré merajú radiáciu len do 100 milisievertov.

Pracovníci japonských jadrových elektrární nesmú byť vystavení vyššiemu žiareniu ako 100 milisievertov za 5 rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies