Vlastníci budú musieť udržiavať lesné cesty zjazdné

NETKY.SK • 16 Máj 2014, 13:30 • 2 min
Vlastníci budú musieť udržiavať lesné cesty zjazdné

BRATISLAVA - Vlastníci a správcovia lesných ciest budú musieť pri mimoriadnych situáciách, ako sú napríklad povodne, zabezpečiť ich prejazdnosť najmä pre zložky integrovaného záchranného systému.

slovakia

left justify in out

Lesné cesty musia vlastníci udržiavať v stave zodpovedajúcom účelu, na ktorý sú určené a zabezpečiť funkčnosť pozdĺžnych a priečnych odvodňovacích zariadení. Vyplýva to z pozmeňujúceho návrhu poslanca za Smer-SD Mariana Záhumenského, ktorý predložil v Národnej rade SR k novele zákona o lesoch.

 

"V prípadoch mimoriadnych a nepredvídateľných udalostí, ako sú živelné pohromy, havárie alebo situácie, ktoré bezprostredne ohrozujú životy, zdravie ľudí alebo životné prostredie, je nutné lesné cesty zabezpečiť tak, aby mohli byť v prípade časovej tiesne permanentne využiteľné pre zložky integrovaného záchranného systému," odôvodnil pozmeňujúci návrh Záhumenský. 

 

Minister pôdohospodárstva Ľubomír Jahnátek ešte v decembri minulého roka stiahol novelu zákona o lesoch z rokovania parlamentu. Jahnátek tak vyhovel žiadosti premiéra Roberta Fica. Ako vtedy informoval tlačový odbor Úradu vlády SR, Fico svoju žiadosť odôvodnil tým, aby nevznikli pochybnosti o tom, že ľudia môžu naďalej bez obmedzení zbierať huby a lesné plody či vstupovať do lesa tak, ako to bolo doteraz. 

 

Parlament teraz o návrhu diskutuje v druhom čítaní, hlasovanie o novele sa čaká v utorok 27. mája.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies