Vlaky z Čiech pre povodne aj naďalej meškajú

NETKY.SK • 3 Jún 2013, 16:38 • 2 min
Vlaky z Čiech pre povodne aj naďalej meškajú

BRATISLAVA - Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) upozorňuje na pretrvávajúce meškanie vlakov, zapríčinené povodňami v Česku.

slovakia

left justify in out

Ako informoval Odbor komunikácie ZSSK, aktuálne vyše hodinové meškanie majú niekoľké vlakové spojenia z Českej republiky. Aktuálne najdlhšie meškanie - 80 minút - majú vlaky EC 277 Slovan smerujúci z Prahy do Budapešti, EC 171 Hungaria idúci z Berlína do Budapešti a vlak Leoš Janáček na trase z Prahy do Žiliny. Medzinárodný vlak Jan Jesenius na trase Hamburg - Budapešť bude meškať 70 minút a vlak Kysuca z Prahy do Žiliny sa oneskorí o 40 minút. Pol hodiny bude meškať vlak Hukvaldy jazdiaci na rovnakej trase. Vlaky prichádzajúce na Slovensko z Maďarska a Rakúska by svoj časový plán mali dodržať.

Železnice budú reklamácie pre záplavy riešiť bez poplatkov za stornovanie. Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) bude v prípade reklamácií cestovného, ktoré vzniknú z dôvodu meškania pre záplavy, postupovať nad rámec prepravných poriadkov a bude ich riešiť bez ďalších poplatkov. Týka sa to aj požiadaviek na vrátenie príplatkov za lôžko alebo ležadlo vrátane miesteniek v medzinárodnej preprave s Českými dráhami. Cestujúci sa môžu informovať aj na čísle Kontaktného centra 18 188, pri volaniach zo zahraničia na čísle +421 2448 58 188.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies