Prioritou strany Vlasť je odpolitizovanie justičných zložiek štátu

NETKY.SK • 25 Február 2020, 18:30 • 2 min
Prioritou strany Vlasť je odpolitizovanie justičných zložiek štátu

Podľa lídra kandidátky Vlasť sa Slovensko dostalo už do stavu krízy. Ako líder strany sa rozhodol ísť Štefan Harabin do volieb podľa svojich slov preto, aby sa mohol pozrieť svojim vnukom a deťom do očí.

slovakia

left justify in out

Vlasť je antisystémová

"Volajú nás antisystémová strana, pretože strana Vlasť chce systém kradnutia zvrátiť. Sme na to hrdí, pretože my ideme ukradnuté Slovensko vrátiť jednoduchým, bežným ľuďom," tvrdí Harabin.

 

"Strana Vlasť má mimoriadne široký a kádrový potenciál. Ja ako bývalý sudca a líder tam nejdem kradnúť. My ako členovia strany sa vzdávame svojich pozícii, pretože chceme veci napraviť," ozrejmuje Harabin.  

 

img

 

Ako to dosiahnuť?

Volebný líder Vlasti je názoru, že peňazí v štáte je dosť, len treba prestať kradnúť. Cieľom je preto odpolitizovanie justičných zložiek, aby sa v štáte zase začalo dodržiavať právo, poriadok a spravodlivosť. Peniaze, ktoré by sa následne ušetrili, by boli podľa Harabina poskytnuté dôchodcom či mladým rodinám. "My nebudeme dávať naše peniaze migrantom a mimovládnym organizáciám, ale našim deťom, slovenským deťom," vyjadril sa líder Vlasti.

 

img

 

Suverenita štátu

Pri mimovládnych organizáciách je podľa bývalého sudcu Njavyššieho súdu problém, keď na nich prechádza úloha štátu, pretože sa tu už dá hovoriť o ohrození alebo dokonca znížení suverenity štátu.

 

Témy prejavu 

Ohľadom Istanbulského dohovoru má strana Vlasť tiež vlastný názor, ktorý podľa jej volebného lídra zostáva nemenný. Čižnár v parlamente alebo aké dôsledky politika čakajú, pokiaľ uzavrel zmluvu v mene štátu, sa dozviete v nasledovnom videu.

 

 

Možná spolupráca 

Medzitým bolo vydané už aj pokračovanie rozhovoru so Štefanom Harabinom. V ňom sa volebný líder Vlasti vyjadruje ohľadom volebného programu strany. Na otázku ako to vyzerá so stranou Vlasť v možnej povolebnej spolupráci odpovedal Harabin nasledovne: "My sa do parlamentu dostaneme. Záleží to aj od volieb, pretože rázne rozhodnutia sa dajú ľahšie robiť, keď dosiahnete viac percent. To je logické," vyjadril sa volebný líder Vlasti. 

 

img

 

Strana Vlasť sa nevyhradzuje voči nikomu. "My sa orientujeme na dosiahnutie našich troch pilierových bodov programu, a teda ochrana rodiny; sociálno-ekonomická a právna legislatíva; právo, poriadok a spravodlivosť pre všetkých," tvrdí jej volebný líder.

 

Obchodvanie v rámci zahraničnej politiky, sociálny systém alebo stav zdravotníctva je vysvetlený v nasledujúcom videu. 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies