Vláda prerokuje zrýchlenie prípravy významných investícií aj investičné pomoci

NETKY.SK • 23 September 2015, 07:02 • 2 min
Vláda prerokuje zrýchlenie prípravy významných investícií aj investičné pomoci

BRATISLAVA – Rýchlejšie a jednoduchšie konania pri plánovanej výstavbe významných investícií na Slovensku má priniesť novela stavebného zákona, ktorú má dnes na programe vláda SR. Parlamentu ju potom navrhuje prerokovať v skrátenom legislatívnom konaní.

slovakia

left justify in out

Rezort výstavby chce prostredníctvom týchto zmien vytvoriť právny rámec na skvalitnenie, urýchlenie a efektívnosť výstavby tzv. významných investícií. „Novela zákona si kladie za cieľ zefektívnenie povoľovacích procesov, a to územného, stavebného konania a konania o odňatí pôdy z pôdneho fondu, a tým zvýšenia atraktívnosti podnikateľského prostredia v Slovenskej republike,“ vysvetľuje ministerstvo.

 

Kabinet by mal dnes diskutovať aj o investičnej pomoci trom firmám. Spoločnosť Nemak Slovakia z Ladomerskej Viesky žiada od štátu investičnú pomoc 3,16 milióna eur. Plánuje rozšírenie závodu o výrobu hliníkových hláv valcov pre benzínové a dieselové motory. Zámer s oprávnenými investičnými nákladmi vo výške 8,75 milióna eur má vytvoriť 107 nových pracovných miest.

 

Sisme Slovakia z Malého Krtíša žiada investičnú pomoc v hodnote 1,75 milióna eur na diverzifikáciu výroby jej existujúceho závodu. Realizácia tohto investičného zámeru vo výške 5 miliónov eur má do konca roku 2018 vytvoriť 70 nových pracovných miest.

 

Konfektion E–SK z Prešova požaduje na rozšírenie existujúceho závodu na výrobu káblových zväzkov pre senzoriku spalín pre poľnohospodárske a stavebné stroje s dieselovým motorom investičnú pomoc v hodnote 2,80 milióna eur.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies