Vláda má záujem na účasti cirkvi v rade solidarity

NETKY.SK • 11 Máj 2016, 15:40 • 2 min
Vláda má záujem na účasti cirkvi v rade solidarity

BRATISLAVA – Vláda má záujem o pokračovanie účasti katolíckej cirkvi na Slovensku na činnosti Rady solidarity a rozvoja SR.

slovakia

left justify in out

Dnes o tom na stretnutí informoval predsedu Konferencie biskupov Slovenska (KBS) Stanislava Zvolenského minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Miroslav Lajčák. Podľa výkonného tajomníka KBS Antona Ziolkovského KBS považuje za prospešné a správne komunikovať s demokraticky zvolenými zástupcami inštitúcií na Slovensku, ktorá môže mať rôzne formy.


Radu solidarity a rozvoja zriadil v roku 2012 premiér Robert Fico. Ide o platformou pre diskusiu, hľadanie riešení a dohody medzi zástupcami vlády a predstaviteľmi sociálnych partnerov, cirkví a odborných inštitúcií pri príprave dôležitých rozhodnutí, ktoré sa týkajú rozvoja celej spoločnosti.

 

Rada zasadá pod vedením Fica a ďalšími jej stálymi členmi za vládu sú minister financií Peter Kažimír a minister práce, sociálnych vecí a rodiny Ján Richter. Na rokovania sú prizývaní podľa potreby a zamerania prerokovávanej problematiky aj ďalší členovia vlády. Členmi rady sú okrem zástupcov cirkví aj odborári a zamestnávatelia, ale aj zástupcovia samospráv či vysokých škôl.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies