Víťaz TdF 2011 Evans vidí v Saganovi kúsok seba

NETKY.SK • 21 Október 2015, 14:44 • 2 min
Víťaz TdF 2011 Evans vidí v Saganovi kúsok seba

BRATISLAVA - Víťaz Tour de France z roku 2011 Cadel Evans s odstupom času po ukončení kariéry vidí kúsok samého seba v čerstvom cyklistickom majstrovi sveta Petrovi Saganovi. Lídra Tinkoff-Saxo v ostatných dvoch rokoch často kritizovali za nedostatočné výkony na jednodňových klasikách, ale na nedávnych MS v americkom Richmonde všetkým ukázal chrbát a tešil sa zo zlatej medaily.

slovakia

left justify in out

"Najlepšie výkony v tomto roku? Vyberiem dva. Saganov na majstrovstvách sveta a Nibaliho v Lombardsku. Nie preto, že sú najčerstvejšie. Určil som ich preto, lebo o tom je cyklistika. Za víťazstvami stojí do veľkej miery charakter. Zoberte si Sagana. Veľa ľudí hovorí proti nemu, tvrdia, že nikdy nevyhrá. Rovnako ako o mne pred majstrovstvami sveta. Talent však vyjde na povrch. Jednoducho bolo nevyhnutné, aby niekto ako on dosiahol niečo dôležité," povedal Evans pre taliansky denník La Gazzetta dello Sport.

 

Austrálčan triumfoval na svetovom šampionáte v roku 2009 a bol to pre neho prelomový moment v kariére. Krátko na to sa stal jazdcom tímu BMC, vyhral slávnu ardenskú klasiku Valónsky šíp a bol prvým "protinožcom" na najvyššom stupni na najprestížnejších pretekoch na svete Tour de France. Momentálne má 38 rokov a stále pôsobí v štruktúrach BMC, ktorého súčasťou je aj slovenský jazdec Peter Velits. "Nikdy som neoľutoval odchod z profesionálnej cyklistiky. Prešiel som cieľovou čiarou a začal odznova. V nasledujúci deň som bol znova na bicykli," dodal Evans.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies