Víťaz má otvorenú cestu k Lutterbachovi: Kozubovský vyzve na RFA 14 maďarskú jednotku

NETKY.SK • 29 November 2023, 18:00 • 2 min
Víťaz má otvorenú cestu k Lutterbachovi: Kozubovský vyzve na RFA 14 maďarskú jednotku

BRATISLAVA - Český bojovník Matěj Kozubovský sa vracia do boja po dlhej prestávke. Tá bola spôsobená rôznymi zdravotnými či osobnými komplikáciami, no hned po jeho návrate si vzal to najväčšie meno, aké v tej chvíli mohol. Sebastián Fapšo bol ale nútený zápas odvolať, a tak sa pre Kozubovského musela hľadať náhrada.

slovakia

left justify in out

Z pohľadu rebríčkového postavenia dostal Kozubovský ešte lepšieho súpera, ktorým je maďarská jednotka vo svojej váhe Csaba Tóth. Ten má medzi profesionálmi na svojom konte len jedinú porážku, ktorú mu uštedrila legenda Vlado Idrányi. Duel Kozubovský vs. Tóth prebehne už túto sobotu v košickej Steel Aréne na RFA 14. Vstupenky sú dostupné v sieťach Predpredaj.sk a Ticketportal.sk.

 

Odveta sa zatiaľ nekoná

Štyri roky dozadu sa Matěj Kozubovský a Sebastián Fapšo stretli vo svojom prvom vzájomnom zápase. Bola z toho neskutočná prestrelka, za ktorú si obaja bojovníci vyslúžili bonus za výkon večera. V úvodných dvoch kolách padli až tri počítania a už keď sa javilo, že v druhej polovici zápasu Kozubovský otočí celý priebeh, Fapšo vyčaroval v poslednej trojminútovke rozhodujúci knockdown.
 
Od ich odvety si diváci sľubovali podobné šialenstvo, no nateraz si ešte budú musieť počkať. Sebastián Fapšo odvolal zápas zo zdravotných dôvodov. Kozubovský však nechcel dopustiť, aby jeho príprava vyšla na zmar, a tak sa okamžite začal hľadať náhradný súper.

Proti maďarskej jednotke o post vyzývateľa

Tá sa našla prakticky ihneď a aj keď nemal príliš veľa času na prípravu, zápas zobral maďarský bojovník Csaba Tóth. Ten sa už v rámci RFA predstavil dvakrát a v oboch prípadoch šlo o mimoriadne atraktívne zápasy. Najskôr dokázal ukončiť betónového Adama Dvořáčka a potom v krásnom zápase podľahol na body Vladovi Idrányimu.
 
Pre Kozubovského pôjde o druhý zápas v rámci organizácie Real Fight Aréna. Na otváracom galavečeri RFA Warm-Up v krvavom zápase dominoval proti Jakubovi Benkovi. Napriek tomu ho mohol prehrať, keďže v priebehu 3. kola bol do klietky zavolaný doktor, aby skontroloval Kozubovského horibilnú ranu.
 

Kozubovský to však dotiahol do úspešného konca a v rámci RFA je naďalej neporazený. 2. decembra urobí všetko pre to, aby to tak aj naďalej zostalo. Za predpokladu, že znovu uspeje, ako jediné logické riešenie sa javí titulový zápas s Joiltonom Lutterbachom. K nemu ale vedie jedine víťazstvo nad Tóthom, ktoré v žiadnom prípade nebude jednoduché. Sobotňajší turnaj sa bude naživo vysielať na TV stanici Dajto a na Voyo.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: RFA, Foto: RFA / Matúš Zeťák
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies