Višňovský nechce končiť a nehovorí nie ani reprezentácii

NETKY.SK • 25 Apríl 2014, 14:14 • 2 min
Višňovský nechce končiť a nehovorí nie ani reprezentácii

BRATISLAVA - Hokejový obranca Ľubomír Višňovský napriek veľkým zdravotným problémom v uplynulej sezóne nechce končiť kariéru a verí, že sa dá do poriadku a v novom ročníku bude opäť platným členom New York Islanders.

slovakia

left justify in out

Nevylučuje ani účasť na budúcoročných majstrovstvách sveta v Prahe a Ostrave, aj keď jeho prioritou je zisk Stanleyho pohára. Višňovský odohral v tejto sezóne len 24 zápasov NHL s bilanciou 3 góly a 8 asistencií a väčšinu premaródoval s otrasom mozgu a jeho následkami.


"Nad koncom neuvažujem, hoci aj to mi naznačovali lekári. Počas ročníka som strávil veľa času doma, ale hokej, ktorý ma napĺňa, mi chýbal. Kým budem zdravý, chcel by som hrať. Samozrejme, je tam riziko. Ak sa nebudem cítiť na ľade v poriadku, potom skončím. Prvoradé je zdravie," povedal Ľubomír Višňovský, ktorý pred začiatkom ďalšieho ročníka absolvuje vyšetrenia u špecialistu v New Yorku. Práve tie budú dôležité pre smer, ktorým sa bude vyvíjať jeho kariéra. "Vôbec si nepripúšťam možnosť, že by som nimi neprešiel. Verím, že aj zmena prostredia a príchod na Slovensko mi prospeje," doplnil. 


Otras mozgu utrpel 19. októbra, keď ho narazil na mantinel Riley Nash z Caroliny, a nútene potom vynechal 47 zápasov. Na ľad sa vrátil 27. januára a snažil sa dostať do formy, aby mohol reprezentovať na ZOH v Soči. Nevyšlo to. "Táto sezóna nebola pre mňa úspešná. Odohral som štatisticky 24 zápasov, teda len 23, lebo v jednom som odišiel z ľadu už po štvrtom striedaní. Toľko času, čom som strávil s lekármi, som s nimi nebol počas celej kariéry. Viac som bol v ordinácii ako na ľade. Verím, že teraz v lete sa dám do poriadku a v ďalšej sezóne budem v poriadku. Nie som už najmladší a aj regenerácia trvá dlhšie ako zvyčajne. Keď sa však pozriem, Crosby pauzoval vyše roka, takže nie som na tom najhoršie," uviedol rodák z Topoľčian, ktorý stále pociťuje symptómy bolesti hlavy. 


V súčasnosti už absolvuje ľahké tréningy, v polovici mája by to rád skúsil aj na ľade. "Hlava raz bolí viac a inokedy menej. Sú to také sínusoidy. Bolesť je nepríjemná, ale dá sa s ňou žiť," priznal. 


Pre zdravotné problémy nemohol 37-ročný obranca cestovať na zimné olympijské hry do Soči. Neúčasť pod piatimi kruhmi ho mrzela, ale nebolo to jeho rozhodnutie. "Nemôžem ísť proti múru, keď zamestnávateľ povie nie. Vedel som, že nie som stopercentne v poriadku. Rozhodli lekári a vedenie Islanders. Je mi trocha ľúto komunikácie vedenia reprezentácie, ale je to už za mnou," naznačil Višňovský a potom doplnil: "Stačilo, ak by sa niekto porozprával s vedením Islanders a veci by sa vysvetlili. Bralo sa to automaticky, že si všetko vybavím sám a keď hrám, tak pôjdem na ZOH. Možno po rozhovore s vedením Islanders by to dopadlo inak, ale už sa k tomu nebudem vracať." 


Višňovský nezatvoril definitívne dvere do slovenskej reprezentácie. Tímu i trénerovi Vladimírovi Vůjtkovi drží palce na tohtoročnom šampionáte, vystúpenia mužstva si pozrie cez televíznu obrazovku a verí, že sa mu bude dariť. "Reprezentácii nehovorím nie. Prioritou je Stanleyho pohár, lebo to bude možno moja posledná sezóna. Ale aj majstrovstvá sveta 2015 sú lákadlom. Ak to nevyjde v NHL, potom by som išiel na šampionát," pripustil Višňovský. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies