Villeneuve sa po takmer 20 rokoch opäť predstaví na Indy500

NETKY.SK • 27 Február 2014, 13:35 • 2 min
Villeneuve sa po takmer 20 rokoch opäť predstaví na Indy500

INDIANAPOLIS - Bývalý šampión F1 Jacques Villeneuve sa predstaví na tohtoročných pretekoch Indy500. Pre 42-ročného Kanaďana, ktorý bude hájiť farby tímu Schmidt Peterson Motorsports, sa tak vráti na slávny ovál v Indianapolise, kde pred 19 rokmi vyhral prestížne podujatie.

slovakia

left justify in out

"Ak si máte vybrať jedny preteky, ktoré chcete vyhrať vo svojej kariére, v motoristickom svete sú to Indy500," povedal majster sveta F1 z roku 1997 pre agentúru AP.
      

Villeneuve, ktorý aktuálne pracuje ako spolukomentátor pretekov efjednotky a zároveň súťaží v Svetovej sérii rely, vyjadril túžbu opäť zasadnúť do kokpitu po sledovaní uplynulej sezóny série IndyCars. Kanaďan bude jedným z troch jazdcov stajne Schmidt Peterson Motorsports, zvyšok tímu tvoria Francúz Simon Pagenaud a Rus Michail Alešin.
      

Villeneuve sa môže pýšiť celkovými triumfami v F1, v seriáli IndyCar a na podujatí Indy500. Okrem neho sa to v histórii podarilo iba Brazílčanovi Emersonovi Fittipaldimu a Američanovi Mariovi Andrettimu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies