Villarreal dostal za rasistické urážky Alvesa pokutu 12.tisíc eur

NETKY.SK • 7 Máj 2014, 16:29 • 2 min
Villarreal dostal za rasistické urážky Alvesa pokutu 12.tisíc eur

MADRID - Disciplinárna komisia španielskej futbalovej ligy udelila klubu FC Villarreal pokutu 12.000 eur za rasistické urážky domáceho fanúšika na adresu obrancu FC Barcelona Daniho Alvesa. Informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

K incidentu došlo počas ligového zápasu z 27. apríla, v ktorom Barcelona vyhrala na ihrisku "žltej ponorky" aj vďaka dvom vlastným gólom domácich hráčov 3:2. Po Brazílčanovi Alvesovi hodil 26-ročný David Campayo Lleo banán, pričom futbalista zachoval rozvahu z ovocia si odhryzol a následne zahral rohový kop. 
     

Španielske médiá neskôr informovali, že v skutočnosti išlo o gesto, ktoré vymyslela reklamná agentúra ako spúšťač kampane proti rasizmu. Pôvodne bola táto svojrázna antirasistická kampaň pripravená pre brazílskeho krídelníka Neymara, ale s jeho krajanom Alvesom to napokon fungovalo rovnako. 
     

Nakoniec vznikla akcia, ktorá si vyslúžila ohlas po celom svete. Na sociálnych sieťach sa následne do kampane zapojili ďalší futbalisti. S banánom sa vyfotili napríklad Neymar, Sergio Agüero David Luiz alebo Mario Balotelli.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies