Viedenský do reprezentácie s dobrými pocitmi z klubu

NETKY.SK • 4 November 2014, 18:54 • 2 min
Viedenský do reprezentácie s dobrými pocitmi z klubu

BRATISLAVA - Po debute v slovenskej hokejovej reprezentácii v závere minulej sezóny na majstrovstvách sa útočník Marek Viedenský predstaví v novembri 2014 na turnaji o Nemecký pohár.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťštyriročný rodák z Handlovej totiž až do ostatnej jari pôsobil na klubovej úrovni v zámorí a cesta na takéto podujatie bola pre neho "zarúbaná". "Prichádzam na prvý turnaj sezóny a vnímam to trochu ako koncom apríla. Doteraz som nemal možnosť zo zámoria pricestovať na reprezentačný zraz počas rozbehnutého ročníka. Takže príprava na Mníchov bude trochu iná ako na MS. Vtedy som bol navyše nováčik," priznal po príchode do Bratislavy center fínskeho mužstva HPK Hämeenlinna.

 

Pôsobenie v juhofínskom mužstve si Marek Viedenský pochvaľuje. Doteraz za HPK absolvoval 19 duelov s bilanciou 6 gólov a 10 asistencií. "V klube som veľmi spokojný, tréner našej formácii verí, mne sa tam darí a mám tam príjemné prostredie. Fínsko je veľmi pekná krajina," poznamenal. Na Nemecký pohár do Mníchova tréner Vladimír Vůjtek nominoval prevažne menej skúsených hokejistov, no podľa Viedenského je úplne jedno, aké budú mená na slovenských dresoch. "Všetci vieme hrať hokej a ideme bojovať o miesta na majstrovstvá sveta. Hlavné bude, že všetci chceme bojovať za Slovensko," povedal dravý útočník a doplnil: "Svetový šampionát je však ešte ďaleko. Počas sezóny sa môže udiať veľa vecí. Dôležité teraz bude, aby sa každý z nás ukázal pred trénerom. Na konci ročníka bude dôležité, akú budeme mať formu." 

 

Prvým tohtosezónnym súperom slovenskej reprezentácie bude v piatok výber Kanady. "Kanaďania budú hrať určite svoj typický hokej. Pred turnajom majú len jeden tréning a hneď idú do zápasu. Oni sa však vedia dať dokopy a majú svoj štýl v krvi. Proti Švajčiarom a Nemcom na seniorskej úrovni som ešte nehral, zatiaľ iba v juniorke. Vtedy boli dosť nepríjemní, veľa korčuľovali a narážali. Verím, že slovenský hokej bude v Mníchove úspešnejší," uviedol Marek Viedenský. V Nemecku na neho čaká aj mikrosúboj s klubovým spoluhráčom, útočníkom Zachom Hamillom. "Je dosť šikovný. Snáď z nášho vzájomného súboja vyjdem úspešnejšie ja," poznamenal s úsmevom účastník MS 2014 v Minsku. 

 

Síce je ešte len začiatok novembra, no vo Fínsku sa už pomaly blíži zima. Marek Viedenský je však pripravený na tuhý mráz. "Pôsobil som v kanadskom Saskatoone, kde bolo aj mínus 40 stupňov. Hádam to zvládnem a nič neprekvapí," myslí si hokejista so skúsenosťami zo zámorskej AHL, ECHL či juniorskej WHL. 

 

V súvislosti s Marekom Viedenským je zaujímavá skutočnosť, že hokejovo vyrástol v Prievidzi. Jeho materskému klubu hrozí, že nedokončí sezónu 2014/2015 v I. lige, keď nenastúpil v predchádzajúcich dvoch súťažných zápasoch. "Sledujem situáciu a je veľmi smutná," poznamenal urastený center. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies