Tím Facebooku zachránil človeka, upozornil políciu na obsah od útočníka

NETKY.SK • 8 August 2019, 07:24 • 2 min
Tím Facebooku zachránil človeka, upozornil políciu na obsah od útočníka

PARÍŽ - Sociálna sieť Facebook zachraňuje životy! Ako uviedla francúzska polícia, po upozornení od tímu z Facebooku sa im podarilo zachrániť muža, ktorý sa stal obeťou násilníka.

slovakia

left justify in out

Francúzski žandári dostali počas uplynulého víkendu oznámenie od Facebooku, že istý muž  prostredníctvom sociálnej siete vysiela naživo zábery zo svojho násilného činu. Na streamovanom videu bil násilník so strelnou zbraňou v ruke iného muža, pričom kričal, že ho zabije. Tento čin sa odohrával v sobotu nadránom medzi 5. a 6. hodinou.

 

img

 

Polícia neváhala a okamžite konala. Na základe záberov dokázala rozpoznať miesto činu a vyhľadať konkrétny dom vo vidieckej oblasti v Bretónsku, kde sa násilie odohrávalo. Do budovy vtrhla o 7.20 h. Obeť bola v šoku a mala opuchnutú tvár, no stále žila. Útočníka na mieste zadržali a momentálne je už odsúdený na päťročný trest väzenia s jedným rokom nepodmienečne, nakoľko sa ku svojmu činu priznal.

 

img

 

Incident sa odohral v situácii, keď francúzska polícia tlačí na sociálne siete a iné internetové firmy, aby prísne dohliadali na akýkoľvek nezákonný obsah. Facebook už v júni súhlasil že v prípade takýchto nelegálnych obsahov bude poskytovať IP adresy používateľov, ktorí ich šíria, polícii. A možno práve to teraz zachránilo napadnutému Francúzovi život.

 

Poslanci dolnej komory francúzskeho parlamentu zároveň nedávno schválili návrh zákona, na základe ktorého budú musieť sociálne siete odstraňovať nenávistný obsah do 24 hodín.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona