Videoportál YouTube zostáva predbežne zablokovaný

NETKY.SK • 5 Apríl 2014, 17:00 • 2 min
Videoportál YouTube zostáva predbežne zablokovaný

ANKARA - Videoportál YouTube zostáva pre tureckých užívateľov internetu aj naďalej nedostupný, zablokovaný. Aj keď súd v Ankare nariadil jeho odblokovanie, s miernym obmedzením, prokuratúra sa voči tomu úspešne odvolala.

slovakia

left justify in out

 Informáciu priniesla dnes spravodajská televízia CNN Türk a tlačová agentúra DPA.
      

K sprístupneniu YouTube malo v zmysle verdiktu súdu dôjsť v najkratšom možnom čase. Naďalej mohlo zostať zablokovaných 15 videozáznamov, urážajúcich zakladateľa Tureckej republiky Mustafu Kemala Atatürka.
      

Po odvolaní prokuratúry justícia rozhodla, že k odblokovaniu portálu dôjde až po tom, čo budú spomínané videozáznamy odstránené z jeho ponuky.
      

Turecko zablokovalo YouTube 27. marca v rámci boja premiéra Recepa Tayyipa Erdogana so sociálnymi médiami. Podľa štátnej tlačovej agentúry Anadolu požiadalo o zablokovanie portálu ministerstvo zahraničných vecí v Ankare s odvolaním sa na ohrozenie národnej bezpečnosti "najvyššieho stupňa". 
      

Na YouTube sa totiž objavila zvuková nahrávka, na ktorej údajne šéfovia tajných služieb, armády a rezortu diplomacie hovoria o možných vojenských operáciách v Sýrii. Jej autentickosť nebolo možné overiť.
      

YouTube bol v Turecku zablokovaný aj v minulosti, približne dva roky do roku 2010.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies