VIDEO Wincanton videl pád roka, Lewis Ferguson bez následkov

NETKY.SK • 2 Apríl 2015, 17:05 • 2 min
VIDEO Wincanton videl pád roka, Lewis Ferguson bez následkov

WINCANTON - Stredajší dostihový míting v britskom Wincantone priniesol mimoriadne spektakulárny a zároveň hrozivo pôsobiaci pád jazdca. Pre Lewisa Fergusona sa, našťastie, skončil bez zdravotných následkov.

slovakia

left justify in out

Osemnásťročný pôvodom škótsky jazdec bol s jasne favorizovaným deväťročným hnedým valachom Merrion Square vo veľmi sľubnej pozícii, keď zverenec Paula Nichollsa zadrobčením pred poslednou prekážkou vyhostil svojho partnera zo sedla. Stalo sa to presne v okamihu, keď sa k zotrvačnosti pridal "katapult" v podobe krovia skoku. Ferguson nechtiac urobil ukážkové salto z nájazdovej rýchlosti okolo 50 km/h a nekoordinovane dopadol na chrbát. 

 

"Moje twitterové aj facebookové konto zažilo riadny frmol. Všetkých znepokojoval môj zdravotný stav. Je to zvláštne vidieť sa vo všetkých médiách, ale nemyslím si, že publicita mi môže nejako uškodiť," citoval Fergusona Racing Post. 

 

Merrion Square mal na súperení John Dufosee Memorial Open Hunters´ Chase na 5100 m s celkovou prémiou 1500 libier stávkový kurz iba 4:9, čo je v prepočte 1,44. Video sa stalo hitom na webe. 

 

"Pred tou poslednou prekážkou smeroval doľava, akoby chcel odbehnúť bokom. Zmenil si poradie kladenia nôh pri cvale, celý sa rozhodil a napokon urobil ´myšičku´ vpravo. Ja som hruďou narazil do výplne prekážky a už som letel. Postavil som sa však hneď po dopade a bol som v poriadku. Do šatne som odkráčal po vlastných," rekapituloval Ferguson. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies