VIDEO Vyjde reedícia dokumentu No Direction Home: Bob Dylan

NETKY.SK • 5 Október 2016, 14:40 • 2 min
VIDEO Vyjde reedícia dokumentu No Direction Home: Bob Dylan

BRATISLAVA - Priaznivci amerického speváka a hudobníka Boba Dylana sa môžu tešiť na reedíciu dokumentu No Direction Home: Bob Dylan (2005) režiséra Martina Scorseseho.

slovakia

left justify in out

Snímka sa dostane na trh po prvý raz na Blu-ray disku a bude k dispozícii aj v digitálnej podobe v HD kvalite. Novinka bude obsahovať viac ako dve hodiny nového materiálu, vrátane rozhovoru so 73-ročným režisérom. Dokument sa dostane na trh vo fyzickej podobe 28. októbra, pričom o tri dni skôr bude k dispozícii v digitálnej podobe prostredníctvom iTunes.


No Direction Home: Bob Dylan sa zameriava na kariéru legendárneho pesničkára z obdobia 1961 až 1966. Vo filme sa objavili napríklad aj Allen Ginsberg, Pete Seeger, Joan Baez, Bob Neuwirth a mnohé ďalšie známe osobnosti.


Sedemdesiatpäťročný rodák z mesta Duluth v štáte Minnesota vydá 11. novembra box set The 1966 Live Recordings. Novinka ponúkne 36 CD, ktoré budú obsahovať koncertné záznamy interpreta z turné z roku 1966 po Európe, USA i Austrálii. Niektoré nahrávky doteraz nikdy nevyšli.


Na trh sa dostane 25. novembra aj samostatný album The Real Royal Albert Hall 1966. Nahrávka, ktorá vyjde na dvoch CD alebo dvoch vinyloch, ponúkne záznam koncertu z 26. mája 1966 z londýnskej Royal Albert Hall.


Bob Dylan, vlastným menom Robert Allen Zimmerman, založil prvú kapelu už na strednej škole. V roku 1962 vydal debutový, eponymný album, pričom v súčasnosti má na konte 37 štúdiových nahrávok.

 

Medzi Dylanove najznámejšie piesne patria napríklad Blowin' In The Wind, The Times They Are A-Changin’, Subterranean Homesick Blues, Tangled Up In Blue, Knockin' On Heaven's Door či Just Like A Woman.

 

V roku 1988 ho uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy, o tri roky neskôr si prevzal Grammy za celoživotný prínos. V roku 2008 dostal Pulitzerovu cenu. Svojho jediného Oscara a jediný Zlatý glóbus dostal za pieseň Things Have Changed z filmu Skvelí chlapci (2000). Americký magazín Rolling Stone zaradil jeho hit Like A Rolling Stone na prvé miesto rebríčka 500 najlepších skladieb všetkých čias.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies