Reportáž: Bude to svetový tenis! Kapitána Kanady nominácia Slovenska zaskočila

NETKY.SK • 31 Január 2019, 15:31 • 2 min
Reportáž: Bude to svetový tenis! Kapitána Kanady nominácia Slovenska zaskočila

BRATISLAVA - Slovenský daviscupový debutant Filip Horanský a kanadská jednotka Denis Shapovalov nastúpia v piatok o 15.00 h proti sebe v úvodnej dvojhre kvalifikačného duelu o postup na finálový turnaj prestížnej tímovej súťaže. V druhom singli si na antuke v AXA aréne NTC v Bratislave zmerajú sily slovenská tenisová jednotka Martin Kližan a kanadská dvojka Félix Auger-Aliassime. Rozhodol o tom štvrtkový žreb, na ktorom sa zúčastnil aj prezident Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF) David Haggerty.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Do sobotňajšej štvorhry so začiatkom o 11.00 h nahlásil slovenský kapitán Dominik Hrbatý tandem Filip Polášek a Igor Zelenay, V kanadskom drese by sa mali predstaviť obaja singlisti. Nasledovať bude súboj tímových jednotiek Kližana a Shapovalova.

 

Dvojdňový program uzavrie duel Horanského s Augerom-Aliassimeom. Na finálovom turnaji v Madride (18.-24. novembra) sa predstaví 18 tímov. Istú účasť má kvarteto vlaňajších semifinalistov Chorvátsko, Francúzsko, Španielsko, USA a dvaja držitelia voľných kariet Argentína s Veľkou Britániou. Doplní ich tucet úspešných tímov z kvalifikácie.

 

S Kanaďanmi, ktorým bude v Bratislave chýbať ich líder Miloš Raonič, majú Slováci priaznivú bilanciu 1:0. V septembri 1997 zvíťazili v Montreale 4:1 a prvý raz v histórii postúpili do svetovej skupiny.

 

Dva body vtedy získal Hrbatý, o ďalšie dva sa zaslúžil Karol Kučera. Slovensko si zahrá medzi daviscupovou elitou po 13-ročnej prestávke. Účasť v kvalifikácii si zabezpečilo vlani v októbri vďaka víťazstvu 3:1 nad Bieloruskom v NTC. Hlavným strojcom triumfu bol Kližan, ktorý na antuke vyhral obe dvojhry a po boku Poláška uspel aj vo štvorhre.

 

img

 

Od Kližana čaká Hrbatý dva body, líder slovenského tímu však tvrdí, že zápasy proti Augerovi-Aliassimeovi a Shapovalovovi nebudú ľahké. "Sú to skvelí tenisti. Shapovalov je svetový hráč, vlani som ho zdolal v troch setoch na turnaji v Petrohrade, no to bolo v hale. Na antuke to bude iný zápas. Verím, že diváci si prídu na svoje. Dúfam, že nás vyburcujú a poženú k víťazstvu. Je dobré, že začína Filip, budem sa mu snažiť dať nejaké rady."

 

Kanadského kapitána Franka Danceviča prekvapila nominácia Horanského. "Skôr som očakával, že Dominik Hrbatý postaví do dvojhier Norberta Gombosa. Musíme trochu zmeniť taktiku. Myslím si, že v Bratislave máme šancu uspieť. Denis Shapovalov už viackrát potvrdil, že sa dokáže vyrovnať s tlakom i s pozíciou lídra tímu."

 

Shapovalov vyslovil veľkú spokojnosť s antukovým dvorcom v NTC. "Je vo výbornom stave- Je rovný, nie sú na ňom žiadne ryhy. Už sa teším na úvodný duel s Horanským. Súpera nepoznám, no urobím všetko pre to, aby som potvrdil úlohu favorita a získal pre Kanadu prvý bod."

 

Program: Kvalifikačný duel o postup na finálový turnaj Davisovho pohára

 

SLOVENSKO - Kanada

 

piatok 15.00 Filip Horanský - Denis Shapovalov, Martin Kližan - Félix Auger-Aliassime

 

sobota 11.00 Filip Polášek, Igor Zelenay - Auger-Aliassime, Shapovalovm Kližan - Shapovalov, Horanský - Auger-Aliassime

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies