VIDEO: V Trenčíne horelo. Zomrel jeden človek

NETKY.SK • 23 Január 2022, 14:41 • 2 min
VIDEO: V Trenčíne horelo. Zomrel jeden človek

TRENČÍN - Život jednej osoby si vyžiadal požiar, ku ktorému došlo v nedeľu ráno v byte v panelovom dome v Trenčíne. Na mieste zasahovalo 10 príslušníkov Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) z Trenčína s 3 kusmi techniky.

slovakia

left justify in out

TASR o tom informoval riaditeľ Okresného riaditeľstva HaZZ v Trenčíne Milan Dudák. „Išlo o požiar bytovej jednotky na deviatom poschodí. Po otvorení dverí našli hasiči v priestoroch bytu jednu osobu bez známok života. Pri udalosti zahynul i kocúr,“ uviedol Dudák. Hasiči podľa neho nasadili 1 hasebný prúd a hasiaci prístroj na uhasenie tlejúcich zvyškov.

 

img

 

Požiar zabíjal aj v susednom Maďarsku. Plamene si vyžiadali dnes ráno v budapeštianskej Nemocnici sv. Imricha život jednej osoby a dvoch ľudí museli ošetriť pre podozrenie z priotrávenia dymom. Hasiči evakuovali 56 pacientov, informoval spravodajský server telex.hu s odvolaním sa na správy Celoštátneho riaditeľstva civilnej ochrany (OKF) a budapeštianskej polície (BRFK).

 

Prečítajte si tiež: VIDEO: Dopravná nehoda si vyžiadala 17 mŕtvych a 59 zranených

 

Hovorca OKF Máté Kisdi uviedol, že plamene zasiahli detoxikačnú miestnosť na prízemí nemocnice a rozšírili sa aj do ďalších priestorov. „Obeťou požiaru bola mladá žena, ktorá podľahla vážnym popáleninám,“ povedal hovorca maďarskej záchrannej služby (OM) Pál Győrfi, podľa ktorého zasahovalo 7 jednotiek záchranárov. Dvoch mužov a jednu ženu previezli na toxikologické oddelenie inej nemocnice s podozrením na priotrávenie dymom, spresnil.

 

 

Viacerých pacientov po požiari preložili v rámci nemocnice na iné oddelenia, štyroch museli previezť do iného zdravotného zariadenia, dodal Győrfi. Do zásahu v najvyššom stupni pohotovosti nasadili vyše 70 hasičov s 18 kusmi techniky. Príčinu požiaru vyšetrujú.

 

Možno vás zaujme: Pri požiari v domove dôchodcov zomrelo päť ľudí



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies