VIDEO V Číne je fyzické trestanie zamestnancov celkom rozšírené, niektorí musia piť vodu zo záchoda!

NETKY.SK • 3 August 2017, 14:41 • 2 min
VIDEO V Číne je fyzické trestanie zamestnancov celkom rozšírené, niektorí musia piť vodu zo záchoda!

PEKING – Zlý šéf, alebo zlí zamestnanci, večný konflikt na pracovisku. Každý občas pochybí, no právo trestať má obyčajne šéf. To sa môže praktikovať rôzne. Veľmi bizarné spôsoby majú napríklad v Číne.

slovakia

left justify in out

Na čínsku sociálnu sieť totiž uniklo video, v ktorom vidno dvoch zamestnancov, muža a ženu, ako sú nútení vypiť vodu zo záchoda.  Muž to ako tak strávil, no žena údajne niekoľko dní trpela hnačkami, nevoľnosťou a vyvrátila všetko, čo zjedla.  

 

Video si spočiatku zdieľali len zamestnanci v spoločnej konverzácii. Neskôr ho niekto z nich zavesil na čínsku populárnu stránku Weibo, kde sa začalo šíriť závratnou rýchlosťou a dorazilo až sem.

 

 

Incident už dokonca vyšetruje aj polícia. K podobným prípadom v Číne dochádza často.

 

VIDEO Bizarný rituál: Zamestnankyne čínskej firmy každé ráno stoja v rade, musia bozkávať svojho šéfa

 

Šéfovia svojich zamestnancov trestajú, ak nie sú dostatočne disciplinovaní alebo nepredajú toľko produktov, koľko mali nakázané. Tresty, ktoré musia absolvovať začínajú pri nútených klikoch či drepoch. Niektorí musia jesť nechutné jedlá ako napríklad špeciálnu tekvicu s veľmi trpkou chuťou.

 

Dávnejšie sa dokonca písalo o šéfovi, ktorí výkonne slabších zamestnancov pred všetkými plieskal po zadku.

 

V Číne preto vznikajú rôzne organizácie, ktoré sa snažia vyjednať lepšie pracovné podmienky bez fyzických trestov. Útlak zamestnancov v Číne niekedy ústi až do protestov a štrajkov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies