VIDEO V Ázii pozorovali zatmenie Slnka: Nádherné divadlo videli aj v Austrálii a Havaji

NETKY.SK • 9 Marec 2016, 11:51 • 2 min
VIDEO V Ázii pozorovali zatmenie Slnka: Nádherné divadlo videli aj v Austrálii a Havaji

BANGKOK - Zatmenie slnka zažili včera obyvatelia juhovýchodnej Ázie. Tento zaujímavý úkaz mohli sledovať aj ľudia v niektorých častiach Austrálie a na Havaji.

slovakia

left justify in out

V Európe nebolo možné sledovať zatmenie Slnka, pretože nastalo cez noc, uvádza The Guardian. Na Slovensku sme mohli naposledy sledovať čiastočné zatmenie slnka v marci minulého roku. Viditeľné  bolo v celej Európe, v častiach Ázie a Afriky a na východnom pobreží Kanady. Vo veľkých častiach európskeho kontinentu však radosť nadšencom skazilo oblačné počasie.  Posledné úplné zatmenie Slnka bolo pozorovateľné v novembri 2012 v Austrálii. 

 

 

 

Zatmenie slnka nastane keď sa Slnko, Mesiac a Zem dostanú do jednej priamky. Na Zemi sa to prejaví tak, že Mesiac čiatočne alebo úplne zatieni Slnko.

 

 

Pri pozorovaní Slnka je potrebné dávať si veľký pozor na oči. Pozerať sa priamo do slnka bez špeciálnych okuliarov alebo tmavého skla by mohlo viesť k poškodeniu zraku. Aj pri fotografovaní je potrebné si dávať veľký pozor. Bez špeciálnych filtrov nie je možné fotiť. Hrozí poškodenie zraku aj fotoaparátu.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies