VIDEO Sulík kritizoval utečeneckú politiku Nemecka: Vyslúžil si podporu Nemcov aj Francúzov

NETKY.SK • 6 November 2015, 12:33 • 2 min
VIDEO Sulík kritizoval utečeneckú politiku Nemecka: Vyslúžil si podporu Nemcov aj Francúzov

BERLÍN – Predseda strany SaS a europoslanec Richard Sulík si svojimi výrokmi počas politickej diskusie v nemeckej televízii ARD v relácii Sandry Maischbergerovej naklonil na svoju stranu viacero Nemcov a aj Francúzov.

slovakia

left justify in out

Richard Sulík v talkshow kritizuje ničivú utečenecku politiku Angely Merkelovej vo vzťahu k riešeniu utečeneckej krízy. Tvrdí, že nemecká politika Angely Merkelovej je zodpovedná za smrť mnohých utečencov. Je logickým následkom, že na Merkelovej pozvanie prichádza viac a viac utečencov cez Stredozemné more, a tým pádom sa ich oveľa viac utopí.

 

Len za prvých osem mesiacov ich prišlo do Nemecka 413-tisíc. Od 5. septembra do polovice októbra ich prišlo 409-tisíc. Počet prichádzajúcich utečencov sa päťnásobne zvýšil, a tým pádom stúpa aj počet utopených detí. „Konanie kancelárky Angely Merkelovej je protiústavné a krajiny si musia strážiť svoje hranice,“ hovorí Sulík.

 

V diskusii sa na margo Sulíkovho vystúpenia začali objavovať oslavné heslá na nášho politika od Nemcov a rokonca aj Francúzov. „Sulik For President,“ napísal jeden z diskutérov. „Mr. Sulik. Bravo et merci Greetings from France,“ napísal jeden diskutér z Francúzska.

 

„Táto politika vedie k tomu, že prichádza viac utečencov cez Stredozemné more a tým pádom sa ich oveľa viac utopí. Je to logická súvislosť,“ povedal v diskusii s Ralfom Stegnerom z SPD a Norbertom Blümom z CDU Sulík.

 

Po televíznej debate dostal Sulík viac ako sto mailov, z ktorých bolo 95% pozitívnych. „Viacero ľudí z Nemecka mi písalo, že je škoda, že nie som nemecký politik,“ povedal šéf slovenských liberálov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies