VIDEO Šťastie v nešťastí: České lietadlá o seba zavadili počas show v Indii

NETKY.SK • 19 Február 2015, 17:40 • 2 min
VIDEO Šťastie v nešťastí: České lietadlá o seba zavadili počas show v Indii

PRAHA/BANGALÚRU - Šťastie v nešťastí mali členovia českej leteckej akrobatickej formácie Flying Bulls počas prezentácie svojho umenia na leteckej šou Aero India 2015 na leteckej základni pri juhoindickom meste Bangalúru.

slovakia

left justify in out

Ako informovali české stránky Novinky.cz a iDNES.cz s odvolaním sa na indický server The Hindu, dva stroje českého zoskupenia kolidovali vo vzduchu, ale napriek poškodeniu bezpečne pristáli. Servery zverejnili aj videozáznam zrážky a zábery stroja s poškodeným krídlom po pristátí.
     

Leteckú šou, na ktorú prišli stovky divákov, po incidente na asi 90 minút prerušili, následne však pokračovala.
     

Na návšteve Indie je momentálne český minister obrany Martin Stropnický. Nehodu však nevidel, pretože kvôli oneskorenému príletu šou nestihol.
     

Flying Bulls sú známi lietaním v extrémne tesných formáciách. Používajú stroje typu ZLIN 50 LX. Sú päťnásobnými laureátmi ocenenia FAI World Grand Prix.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies