VIDEO Šestorčatá vzácneho bieleho tigra ukázali návštevníkom zoo

NETKY.SK • 19 Január 2018, 09:01 • 2 min
VIDEO Šestorčatá vzácneho bieleho tigra ukázali návštevníkom zoo

Tigrie šestorčatá sú vzácnosť sama o sebe, o to viac, ak sa narodia tigrovi bielemu. Čínska zoo v provincii Jün-nan predstavila tento týždeň takúto tigriu rodinku.

slovakia

left justify in out

V zoologickej záhrade Yunnan Wildlife park sa tigríčatá narodili 27. augusta minulého rokum, píše server Novinky.cz. Uplynulé mesiace strávili pod dohľadom ošetrovateľov, ktorí pozorne sledovali, ako sa dokáže tigrica postarať o toľko mláďat. Všetkým šiestim mláďatám sa však vedie fajn, o čom sa tento týždeň mohli presvedčiť aj návštevníci parku.

 

"Mláďatá krmíme každý deň mletým mäsom a kurčatami. Do jedla im ešte pridávame kalciový prášok a ďalšie vitamíny," povedal agentúre Reuters jeden z ošetrovateľov  Tai Ce-sing.

 

Tigríčatá vážia každé zhruba 20 kíl a stále rastú ako z vody. Akého sú pohlavia, zatiaľ nie je isté a v zoo to nezistia skôr ako za tri mesiace. Ošetrovatelia sa ich totiž nesmú dotknúť, aby ich matka neodvrhla.

 

Biely tiger je genetickou mutáciou vyskytujúcou sa u tigra indického. Nejde o albína, zafarbenie je následkom pôsobenia recesívneho génu, preto tiež nemá oči ružové ako albíni, ale jasne modré.

 

Podľa odhadov pripadá vo voľnej prírode jeden biely tiger na 15-tisíc tigrov indických. Vo voľnej prírode totiž nemá zviera s týmto zafarbením príliš veľa šancí na prežitie.

 

Tigre biele chované v zajatí sú veľmi populárne. Keď započítme šestorčatá, v Yunnan Wildlife parku ich žije už 25.  

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies