VIDEO: Počas Dňa dobytia Bastily sa nad dav vzniesol muž na flyboarde s puškou v ruke

NETKY.SK • 17 Júl 2019, 12:26 • 2 min
VIDEO: Počas Dňa dobytia Bastily sa nad dav vzniesol muž na flyboarde s puškou v ruke

Oslavy Dňa dobytia Bastily boli tento rok tak trochu netradičné...

slovakia

left justify in out

Deň dobytia Bastily je pre Francúzov azda najväčším sviatkom. Ide totiž o významnú udalosť, ktorá pred 230 rokmi odštartovala Veľkú francúzsku revolúciu. Na počesť tohto dňa sa v Paríži každoročne konajú veľkolepé oslavy spojené s vojenskou prehliadkou. Tento rok sa ich okrem prezidenta Emmanuela Macrona zúčastnili aj Angela Merkelová, Jean-Claude Juncker, Theresu Mayovú zastúpil vicepremiér David Lidington.

 

V dave sa našla aj hŕstka predstaviteľov takzvaných žltých viest, ktorí sa prezidenta pokúsili vypískať. Najväčšiu pozornosť ale napriek všetkému na seba strhol muž na flyboarde so samopalom v ruke.

 

Znie to síce desivo, no aj táto „atrakcia“ bola súčasťou vojenskej prehliadky. Lietajúcim mužom bol Francúz Frank Zapata, vynálezca Flyboard Air, o ktoré majú veľký záujem práve francúzske zložky ozbrojených síl. Podľa ich slov by sa takéto inovatívne zariadenie, ktoré dokáže stokilogramového muža vyniesť do výšky 150 metrov a letí rýchlosťou až 140 km/h, mohlo využívať na obranné účely.

 

Prezident Macron si novinku veľmi pochvaľoval a uviedol: „Som hrdý na našu armádu, je moderná a inovatívna.“

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies