VIDEO Nemeckom sa prehnala búrka, 16 vojakov utrpelo zranenia

NETKY.SK • 23 Júl 2015, 15:00 • 2 min
VIDEO Nemeckom sa prehnala búrka, 16 vojakov utrpelo zranenia

BERLÍN - Pri údere blesku v spolkovej krajine Bavorsko sa v stredu zranilo 16 nemeckých vojakov a v talianskej provincii Južné Tirolsko zahynul jeden nemecký horolezec.

slovakia

left justify in out

Silné dažde, ktoré sa prehnali Nemeckom, mali za následok tiež prevrátené stromy či rozvodnené cesty a celkovo spôsobili veľké škody. 


Zranení vojaci v stredu táborili v rámci základného výcviku pod holým nebom za mestom Mittenwald v okrese Garmisch-Partenkirchen. 
Polícia uviedla, že traja z nich previezli do nemocnice a zvyšných ošetrili na mieste. 


K ďalším nehodám došlo aj v spolkovej krajine Sasko na východe Nemecka. V metropole Lipsko sa v noci nadnes vážne zranil 22-ročný vodič aj jeho 44-ročný spolujazdec po tom, ako vozidlom v dôsledku prudkej búrky zišli z cesty a narazili do zvodidiel. Iný vodič utrpel zranenie v obci Weissenborn, keď mu na auto padol strom. 


Na statku v meste Kisslegg v spolkovej krajine Bádensko-Württembersko na juhu Nemecka zase vypukol požiar po tom, ako usadlosť dvakrát zasiahol blesk. Rozsah spôsobenej škody polícia odhadla na 300.000 eur. 


Počasie si vyžiadalo aj jednu obeť na živote v severotalianskej provincii Južné Tirolsko. Podľa údajov miestnej záchrannej horskej služby tu blesk zasiahol 34-ročného nemeckého horolezca.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies