FOTO + VIDEO Hokejistom roka sa stal Marián Hossa, v ankete triumfoval už šiestykrát

NETKY.SK • 10 August 2017, 16:30 • 2 min
FOTO + VIDEO Hokejistom roka sa stal Marián Hossa, v ankete triumfoval už šiestykrát

BRATISLAVA - Hokejistom roka 2017 sa stal Marián Hossa. Útočník Chicaga Blackhawks triumfoval v ankete šiestykrát v kariére, keď uspel pred vlaňajším víťazom Andrejom Sekerom a tretím Petrom Budajom. Výsledky ankety vyhlásili v stredu na ceremoniáli v hoteli DoubleTree by Hilton v Bratislave.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) usporiadal slávnostné odovzdávanie cien opäť po dvoch rokoch. Okrem výsledkov v hlavnej kategórii sa verejnosť dozvedela aj mená ocenených za extraligu, druhú ligu, extraligu žien, juniorov a dorast. "Náš cieľ je v každom smere spájať hokejové hnutie. Chceli sme všetkých tých najlepších za uplynulú sezónu dostať pod jednu strechu a som rád, že sa nám to podarilo," povedal v úvodnom príhovore generálny sekretár SZĽH Miroslav Valíček.

 

Marián Hossa ovládol anketu aj v rokoch 2006, 2007, 2008, 2010 a 2015 a v tomto roku sa stal zároveň aj najlepším útočníkom. Tridsaťosemročný hokejista však v budúcoročnej ankete prvenstvo neobháji, pretože pre zdravotné problémy vynechá celú sezónu 2017/2018. Marián Hossa a viacerí ocenení hokejisti na slávnostnom odovzdávaní cien chýbali. Za najlepšieho brankára vyhlásili Petra Budaja z Tampy Bay Lightning, ktorý podstatnú časť ročníka odchytal v Los Angeles Kings.

 

VIDEO Peter Budaj v rozhovore o najťažších životných chvíľach a nečakanom zvrate v kariére

 

Titul najlepšieho obrancu obhájil Andrej Sekera. Triumfy v ankete obhájili aj najlepší tréner Vladimír Országh, ktorý doviedol HC'05 iClinic Banská Bystrica k titulu majstra Slovenska, a Vladimír Baluška ako najlepší rozhodca. Cenu za najlepšieho hokejistu do 20 rokov získal Martin Fehérváry. Kapitán reprezentácie do 18 rokov z majstrovstiev sveta 2017 v Poprade a Spišskej Novej Vsi triumfoval pred svojím spoluhráčom Adamom Ružičkom.

 

Za najlepšiu hokejistku vyhlásili skúsenú útočníčku Janu Kapustovú. Už tradične vybrali aj All Star tím Tipsport Ligy, ktorý tvoria brankár Jason Bacashihua (HC'05 iClinic Banská Bystrica), obrancovia Matthew Maione (HC'05 iClinic Banská Bystrica), Jason Milam (HK Nitra) a útočníci Tomáš Surový (HC'05 iClinic Banská Bystrica), Marek Hovorka (MsHK Žilina) a Ladislav Nagy (HC Košice).

 

Výsledky ankety Hokejista roka 2017:

 

Hokejista roka: Marián Hossa

Najlepší hráč do 20 rokov: Martin Fehérváry

Najlepší brankár: Peter Budaj

Najlepší obranca:  Andrej Sekera

Najlepší útočník: Marián Hossa

Najlepší tréner:  Vladimír Országh 

Najlepší rozhodca: Vladimír Baluška

Najlepšia hokejistka: Jana Kapustová

All-Star tím Tipsport Ligy: Jason Bacashihua (HC'05 Banská Bystrica) - Matthew Maione (HC'05 Banská Bystrica), Jason Milam (HK Nitra) - Tomáš Surový (HC'05 Banská Bystrica), Marek Hovorka (MsHK Žilina), Ladislav Nagy (HC Košice)

Najlepší strelec Tipsport Ligy: Ladislav Nagy (HC Košice)

Najproduktívnejší hráč Tipsport Ligy: Marek Hovorka (MsHK Žilina)

Najlepší nováčik Tipsport Ligy: Matúš Sukeľ 

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies