VIDEO Na pohrebe Milana Lučanského bolo prítomných vyše 600 ľudí

NETKY.SK • 8 Január 2021, 18:41 • 2 min
VIDEO Na pohrebe Milana Lučanského bolo prítomných vyše 600 ľudí

ŠTRBA - V podtatranskej obci Štrba dnes pred 16:00 hodinou pochovali bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského.

slovakia

left justify in out

Pohreb 

Zomrel v stredu 30. decembra po tom, ako sa deň predtým pokúsil o samovraždu. Posledná rozlúčka sa konala v rímskokatolíckom kostole sv. Ondreja za dodržania protiepidemických opatrení.

 

img

 

Na poriadok v uliciach dohliadali hliadky obecnej polície aj dobrovoľní hasiči. Pohrebu sa zúčastnilo približne 600 ľudí, medzi nimi aj veteráni.

 

"Hodnosť generála niečo znamená, ten človek musel niečo vo svojom živote dokázať," povedal vojnový veterán Peter Andreánsky s tým, že aj ostatní veteráni veria, že Lučanského smrť bude spravodlivo vyšetrená.

 

"Bol to čestný, charakterný, výnimočný a spravodlivý človek, vždy budeme na neho s pokorou spomínať," uviedla Zuzana, rodáčka zo Štrby.

 

Rezort vnútra 

Mnohí obyvatelia Štrby vyvesili na svojich domoch čierne šály. Podľa ich slov tak urobili potom, ako sa dozvedeli, že na Ministerstve vnútra SR nevyvesili čiernu zástavu. Dnes ráno napokon rezort vnútra čierne vlajky na svojej budove vyvesil.

 

 

Spomínalo celé SR

Ešte počas minulého víkendu začali ľudia zapaľovať sviečku pred viacerými okresnými a obvodnými policajnými oddeleniami na Slovensku na počesť bývalého policajného generála.

 

img

 

Exšéf polície Milan Lučanský zomrel v stredu 30. decembra po tom, ako deň predtým v Ústave na výkon trestu odňatia slobody v Prešove pokúsil o samovraždu. Vo väzbe bol pre obvinenie v kauze Judáš.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies