VIDEO Mesto pod zemou: Boháči sa jadrovej vojny nemusia báť, v tomto bunkry prežie 5000 ľudí

NETKY.SK • 5 Január 2017, 16:35 • 2 min
VIDEO Mesto pod zemou: Boháči sa jadrovej vojny nemusia báť, v tomto bunkry prežie 5000 ľudí

JUŽNÁ DAKOTA – Vo svete je stále veľa napätia a mnoho ľudí myslí na to najhoršie. Jednou z najhorších hrozieb budúcnosti je tretia svetová vojna s jadrovými zbraňami, čo by znamenalo pre planétu úplnú skazu.

slovakia

left justify in out

Nikomu sa nechce zomrieť ale v prípade, že sa niečo zomelie, bohatí ľudia budú mať viac šťastia. V Južnej Dakote vznikol obrovský luxusný komplex, ktorý dokáže zabezpečiť prežitie pre 5000 ľudí.

 

Ide o rozsiahly podzemný priestor pod zemou v oblasti bývalého vojenského výcvikového tábora z roku 1942. Vtedy slúžil na potreby armády ako sklad pre zbrane a muníciu. Jeho steny sú dostatočne hrubé a pevné na to, aby odolali stovkám výbuchov. Komplex sa prestal využívať v roku 1967. Americká firma Vivos Group ho kúpila za takmer štyri milióny eur a teraz ho prerába na luxusný hotel, v ktorom bude možné prežiť 12 mesiacov.

 

Vivos Group zacítila dieru na trhu a začala po celom svete budovať sieť súkromných bunkrov. Tento luxus si však budú môcť dovoliť len majetní. Cena za prenájom bezpečnej skrýše stojí tisíce až desaťtisíce eur na rok.

 

 

V komplexe sa nachádza 575 bunkrov na ploche 14 kilometrov štvorcových. Jednotlivé bunkre sú údajne dostatočne priestranné, takže sa tam ľudia nebudú tlačiť.

 

LED obrazovky zabezpečia pekné pozadie, či „pohľad cez otvorené okno.“ K dispozícii má byť okrem kuchyne, spální a toalety aj záhrada, bazén, škola či kostol. Prosto mesto pod zemou. Nebude chýbať ani obsluha.

 

My menej majetní musíme dúfať, že žiadna apokalypsa nebude. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies