Video, ktoré údajne zachytáva vodcu Islamského štátu, je podvrh

NETKY.SK • 6 Júl 2014, 12:09 • 2 min
Video, ktoré údajne zachytáva vodcu Islamského štátu, je podvrh

BAGDAD - Iracká vláda oznámila, že video včera zverejnené na internete, ktoré údajne zachytáva v ústraní žijúceho vodcu militantnej skupiny Islamský štát Abú Bakra Bagdádího pri modlitbách v mešite v meste Mósul, je falzifikát.

slovakia

left justify in out

Hovorca ministerstva vnútra uviedol tlačovej agentúre Reuters, že na zázname na internete, na ktorom sa údajne Abú Bakr Bagdádí modlí v hlavnej mešite v Mósule, "nepopierateľne" nie je on.
      

"Analyzovali sme záznam... a zistili sme, že je to podvrh," povedal hovorca.
      

Podľa jeho ďalších slov vládne sily nedávno zranili Bagdádího pri nálete a militanti z Islamského štátu ho prepravili do Sýrie na liečbu. Hovorca však odmietol poskytnúť ďalšie podrobnosti.
      

Video trvajúce 21 minút sa včera objavilo na internete po správach na sociálnych médiách, že Bagdádí sa prvýkrát ukáže na verejnosti odvtedy, čo skupina Islamský štát v Iraku a Levante (ISIL) zmenila názov na Islamský štát a vyhlásila Bagdádího za kalifa - tento titul majú nástupcovia proroka Mohameda.
      

Najväčšie severoiracké mesto Mósul dobyli 10. júna militanti z ISIL a ďalších spojeneckých skupín. V rámci ofenzívy padli potom bojovníkom do rúk aj obrovské časti tých regiónov Iraku, kde je väčšina obyvateľstva sunnitská.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies