VIDEO Kosti z vraku lode pri gréckom ostrove môžu objasniť staré cestovateľské zvyky

NETKY.SK • 21 September 2016, 11:45 • 2 min
VIDEO Kosti z vraku lode pri gréckom ostrove môžu objasniť staré cestovateľské zvyky

BRATISLAVA - Kostrové pozostatky z 2000 rokov starého vraku lode, ktorý objavili pri gréckom ostrove Antikythéra, môžu priniesť nové poznatky o jej potopení a tiež o cestovateľských zvykoch starovekých Grékov.

slovakia

left justify in out

V utorok o tom informoval predstaviteľ gréckeho Ministerstva kultúry. Vrak lode objavili už v roku 1900 a odvtedy v ňom výskumníci našli množstvo artefaktov vrátane zariadenia, ktoré slúžilo na astronomické výpočty. V júni tohto roku sa navyše vyjadrili, že zariadenie mohli ľudia v minulosti využívať aj na veštenie. Počas najnovšieho prehľadávania vraku, ktoré sa skončilo minulý týždeň, objavili výskumníci medzi keramikou časť lebky a ďalších kostí. Tie patrili človeku, ktorý sa v čase potopenia nachádzal v nákladnom priestore lode. Poloha kostí a ďalšie okolité nálezy prezrádzajú, že loď sa mohla potopiť násilným spôsobom, doplnilo ministerstvo.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies