VIDEO Hudobník Matt Cameron z Pearl Jam vydá sólový album

NETKY.SK • 8 September 2017, 10:05 • 2 min
VIDEO Hudobník Matt Cameron z Pearl Jam vydá sólový album

BRATISLAVA - Americký hudobník Matt Cameron, známy z kapiel Soundgarden alebo Pearl Jam, vydá sólový album Cavedweller. Novinka by sa mala dostať na trh 22. septembra a bude obsahovať deväť skladieb. Bubeník ponúkol ukážky jeho tvorby v krátkom videu.

slovakia

left justify in out

Päťdesiatštyriročný muzikant sa na albume podieľal ako autor, spevák, gitarista aj producent. Medzi hosťami sa objaví napríklad bubeník Mark Guiliana, ktorý sa podieľal aj na poslednom albume Davida Bowieho s názvom Blackstar (2016).

 

"Nahrávanie môjho prvého sólového albumu bolo ako explózia. Mal som šťastie spolupracovať s úžasnými hudobníkmi a dať mojim piesňam život. Ako člen kapely som mohol spolupracovať s najlepšími hudobníkmi a skladateľmi mojej generácie. Tieto skúsenosti mi dali istotu a ako skladateľ som tak našiel vlastný smer. Naozaj som si prácu na tomto albume užil a teším sa na ďalší," povedal Cameron.

Matthew David Cameron sa preslávil v kapele Soundgarden, s ktorou nahral všetkých šesť albumov. Od roku 1998 je členom Pearl Jam, s ktorými vydal nahrávky Binaural (2000), Riot Act (2002), Pearl Jam (2006), Backspacer (2009) a Lightning Bolt (2013). Hral tiež v už nefungujúcich skupinách Skin Yard, Temple of the Dog, Hater a Wellwater Conspiracy.

 

Tento rok ho ako člena Pearl Jam uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy.

Tracklist albumu Matt Cameron - Cavedweller:


01 Time Can’t Wait
02 All At Once
03 Blind
04 Through The Ceiling
05 One Special Lady
06 In The Trees
07 Into The Fire
08 Real And Imagined
09 Unnecessary




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies