VIDEO Hororový let na rogale: Pilot zabudol pripútať svojho pasažiera, takmer ho zabil!

NETKY.SK • 30 November 2018, 11:53 • 2 min
VIDEO Hororový let na rogale: Pilot zabudol pripútať svojho pasažiera, takmer ho zabil!

Švajčiarsky pilot sa dopustil strašnej chyby, jeho klienta takmer stála život.

slovakia

left justify in out

Chris Gursky je z Floridy a spolu so svojou manželkou sa rozhodli stráviť prázdniny vo Švajčiarsku. Hneď v prvý deň ich pobytu sa Chris rozhodol pre adrenalínový zážitok. V tandeme s inštruktorom mal letieť na rogale a krásne švajčiarske lúky vidieť z vtáčej perspektívy. Na prvý pohľad ide o relatívne bežnú záležitosť, ktorá sa dnes realizuje všade a bez problémov. Chris mal ale smolu.

 

Inštruktor mužovi obliekol popruhy, vysvetlil mu, ako bude let prebiehať, následne zaujali pozíciu a vzlietli. Takmer okamžite ale zistili, že zabudli na niečo životne dôležité – pripevniť Chrisove popruhy o konštrukciu rogala.

 

Krátko po vzlietnutí teda vydesený Američan visel len na vlastných rukách držiac sa pilota i hrazdy. Všetko zachytila Go Pro kamera a zábery z nej sú teda skutočne desivé. Manévrovanie s rogalom, ktoré bolo vďaka visiacemu pasažierovi zle vyvážené, bolo nesmierne ťažké a náročné bolo i pristávanie krátko po vzlietnutí.

 

 

Táto hororová scéna vyzerala ako kaskadérsky kúsok z filmu. Trvalo viac ako dve minúty, kedy sa Chris kŕčovito a z posledných síl držal pilota, ktorý sa horlivo pokúšal pristáť, no nedokázal ihneď nájsť vhodné miesto. Napokon sa mu to podarilo, no samozrejme, nie bez následkov. Chris sa totiž vo viac ako 70 km/h rýchlosti musel tesne nad zemou pustiť, čo mu spôsobilo komplikovanú zlomeninu zápästia. Okrem toho mal v dôsledku držania sa na letiacom rogale nadtrhnutý biceps. Napriek tomu je ale rád, že sa nestalo nič horšie.

 

Ako sám uviedol, v momente, keď visel v tej výške, bol presvedčený, že odbila jeho posledná hodina. Hoci uznáva, že ide o mimoriadne vážnu chybu pilota, nechce z toho vyvodzovať žiadne právne následky. Všetci sme len ľudia a robíme chyby, myslí si.

 

 

Na podobné adrenalínové zážitky napriek svojej negatívnej skúsenosti nezanevrel. Krátko po operácii zápästia dokonca s humorom povedal: „A čo takto base jumping zajtra?“.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies