VIDEO Herec Hugh Grant sa predstaví v minisérii A Very English Scandal

NETKY.SK • 22 Máj 2017, 16:24 • 2 min
VIDEO Herec Hugh Grant sa predstaví v minisérii A Very English Scandal

BRATISLAVA - Anglický herec Hugh Grant sa predstaví v dráme A Very English Scandal televízie BBC One.

slovakia

left justify in out

Dej trojdielnej minisérie na motívy skutočných udalostí sa začína koncom 60. rokov a zameriava sa na britského politika Jeremyho Thorpea, lídra liberálnej strany, ktorého v roku 1979 súdili za sprisahanie a navádzanie na vraždu.

Politik, v podaní 56-ročného rodáka z Londýna, sa snaží za každú cenu ustrážiť svoje tajomstvo, no uvedomuje si, že kým je jeho ex-milenec Norman Scott nablízku, jeho kariéra je ohrozená. Aféra prerastie do škandálu, pričom Thorpe sa ocitne pred súdom a aj napriek tomu, že ho zbavia viny, je jeho politická kariéra v troskách.

 

"Hugh je jedným z najikonickejších britských hercov - vnímavý, vtipný a ľudský - a je skutočne vzrušujúce mať ho k dispozícii na stvárnenie jedného z najkontroverznejších britských politikov. So scenárom Russella T. Davisa a réžiou Stephena Frearsa sa v A Very English Scandal spája množstvo talentov, aby priviedli k životu tento neobyčajný príbeh," vyjadril sa výkonný producent Dominic Treadwell-Collins. Výkonnými producentmi sú okrem neho aj Graham Broadbent, Pete Czernin a Lucy Richer.

Hugh John Mungo Grant sa stal známym predovšetkým vďaka romantickej komédii Štyri svadby a jeden pohreb (1994), za výkon v ktorej získal Zlatý glóbus a tiež cenu BAFTA. Už predtým si však zahral v takmer 30 filmoch a seriáloch, medzi ktorými bola napríklad dráma Horký mesiac (1992) Romana Polańského či film Súmrak dňa (1993).

 

Po Štyroch svadbách nasledovali úlohy v snímkach ako napríklad Rozum a cit (1995), Dvaja v tom (1995), Smrtiaca liečba (1996), Notting Hill (1999), Modrooký Mickey (1999), Ako na vec (2002), Láska nebeská (2003), Hudba a text (2007), Atlas mrakov (2012), Krycie meno U.N.C.L.E. (2015) či Božská Florence (2016).

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies