Gregory Porter vydáva nový album Take Me To The Alley

NETKY.SK • 9 Máj 2016, 13:27 • 2 min
Gregory Porter vydáva nový album Take Me To The Alley

BRATISLAVA - Americký jazzový spevák a skladateľ Gregory Porter sa v hudobnej brandži pohybuje už dvadsať rokov, do popredia sa dostal albumom Liquid Spirit, ktorý vydal v roku 2013. Na jeho úspechy sa snaží nadviazať novinkou Take Me To The Alley.

slovakia

left justify in out

Gregory Porter odštartoval svoju hudobnú kariéru v roku 1998 ako 27-ročný. Rodák z amerického Sacramenta už v mladosti podľahol jazzu a v priebehu rokov sa vyprofiloval na jedného z najúspešnejších amerických jazzových hudobníkov. Doteraz vydal tri albumy, avšak veľký zvrat a komerčný úspech nastal až po vydaní posledného albumu Liquid Spirit, ktorý vyšiel pod krídlami uznávaného jazzového labelu Blue Note.

 

Liquid Spirit priniesol viacero úspešných singlov, najviac však zabodovala balada Hey Laura, napríklad len v Anglicku sa z tohto albumu predalo viac ako 100.000 kusov. Album získal aj niekoľko významných ocenení, medzi ktorými jednoznačne kraľuje prestížna cena Grammy v kategórii Najlepší jazzový vokálny album, ktorú Gregory Porter získal v roku 2014.

 

Teraz je tento charizmatický spevák späť s novým albumom Take Me To The Alley. Na trhu sa objaví v digitálnej podobe, na CD, vinyle a taktiež aj ako deluxe edícia kombinujúca CD a DVD. Základná verzia albumu prináša 12 piesní, deluxe verzia obsahuje navyše dva bonusové songy a pribalený vizuálny disk s niekoľkými živými nahrávkami nahranými v legendárnom štúdiu Capitol v Los Angeles, EPK o novom albume a klip k aktuálnemu singlu Don’t Lose Your Steam.

 

Okrem uvedeného singla je na platni aj jazzová úprava hitu Holding On. Tú zasvätení môžu poznať z repertoáru dua Disclosure, ktoré si Portera pozvalo do štúdia počas nahrávania ich úspešného albumu Caracal. O celú produkciu albumu Take Me To The Alley sa opäť postaral jazzman Kamau Kenyatta, ktorý stál tiež pri zrode predchádzajúceho Gregoryho albumu Liquid Spirit.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies